Üdvözöljük a

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása: már lehet pályázni a 16 milliárdos felhívásra | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása: már lehet pályázni a 16 milliárdos felhívásra

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. június 26.

Elérhető a hivatalos pályázati honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása (GINOP-5.2.7-17) kitöltő programja.

A program célja a Magyarország kevésbé fejlett régióinak területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18–30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint vissza nem térítendő források támogatásával a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásához – olvasható a hivatalos pályázati portálon március végén megjelent felhívásban.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 százaléka lehet. Egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás projektje minimum kétmillió, de maximum 3 hárommillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 16 milliárd forint; a forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja; a támogatott támogatási kérelmek várható száma: 5330 db.

 

 A kitöltő program itt érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-527-17-fiatalok-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa-1

 

Kapcsolódó anyagok: