Üdvözöljük a

Csúszik két népszerű pályázat befogadási időpontja | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Csúszik két népszerű pályázat befogadási időpontja

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. január 17.

A „GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" és a „GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" pályázatoknál módosították a támogatási kérelmek befogadási időpontját január 16-ról, várhatóan január 25-ére.

A szechenyi2020 portálon megjelent közlemény szerint a csúszás oka, hogy e felhívásoknál, a vállalkozói-, piaci igényeknek való megfelelés és a gazdaság növekedését jobban szolgáló támogatott projektek érdekében soron kívül vizsgálatra kerülnek a felhívás egyes elemei.

 

Kapacitásbővítő beruházások

 

A GINOP-1.2.2-16 felhívásnál a a rendelkezésre álló keretösszeg 21 milliárd forint. A Felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseik támogatásához

5-25 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.

A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is.

 

Termelési kapacitások bővítése

 

A GINOP-1.2.1-16 pályázatnál a meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 18 milliárd forint. A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást feldolgozóipari fejlesztéseik támogatásához

25-250 millió forint összegben, legfeljebb 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére), megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, és információs technológia-fejlesztésre is.

 

 

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/beads-kezdetnek-vltozsa-a-ginop-121-16-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-termelsi-kapacitsainak-bvtse-s-a-ginop-122-16-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-kapacitsbvt-beruhzsainak-tmogatsa-felhvsok-esetben