Üdvözöljük a

Menni vagy maradni? Munkaerő-megtartás és elvándorlás a megyében | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Menni vagy maradni? Munkaerő-megtartás és elvándorlás a megyében

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. augusztus 28.

A fiatalok cserélgetik a munkahelyeket. Külföldre távoznak. Majd hazatérnek, mert mégsem jönnek be a számításaik. Vagy kint maradnak. Meg különben is: ők már Y-osok meg Z-sek, máshogy működnek, mint akár az X-esek, akár más generációk. Egy munkáltató számára nagy kérdés, hogy hogyan lehet megtartani őket. Mitől nem állnak majd tovább fél vagy akár egy év múlva? Egyáltalán meg kell őket tartani, vagy hagyni kell a fiatalokat világot látni, tapasztalni, sokféle vállalati kultúrával és közeggel megismerkedni? Mitől lesz vonzó egy munkahely a fiataloknak? És mit kell nekik lerakniuk az asztalra: mi az elvárt teljesítmény? Sok a dilemma, kevés a jó megoldás. De azért mégiscsak van. Ezeket szedjük elő a tarsolyból, és rakjuk be a közösbe.

Mi az a Motiváció 3.0, és milyen pilléreken nyugszik? Miért válik olyan fontossá az ismerete manapság? Mitől van az, hogy egyes vállalatoknál alig van fluktuáció, mások pedig folyamatosan küzdenek a munkaerő vándorlásával? Milyen tényezők, körülmények tartják ott a dolgozókat egy cégnél, és melyek üldözik el?

Az egyben témafelvezető moderátor csak részben fog választ adni ezekre a kérdésekre, mert az oxfordi műhely, az IFKA innovatív módszertani kerete (az oxfordi vita és a műhelymunka ötvözete) lehetővé teszi, hogy a résztvevők tapasztalata, véleménye felkerüljön a közös válaszadás színes palettájára. Az együttes gondolkodás, a jó és ténylegesen működő gyakorlatok megismerése az elméletet rögtön gyakorlati szintre emeli, és úgy engedi el a közreműködőket, hogy az itt megszerzett tudással akár másnaptól gazdagíthassák saját szervezetük működését. A csoport ereje és tapasztalata nemcsak a közös felismeréseket, de egyben a közös alkotás felemelő élményét is biztosítja.

Helyszín: Aréna Savaria – VIP terem

(9700 Szombathely, Sugár út 18.)

 

Időpont: 13.30-16.30 óra

  • X, Z: tényleg más vagy csak nincs receptünk?

Kálmán Edina szervezetfejlesztési csoportvezető, IFKA

  • Erste Lojalitás Program

Mohos Géza fiókigazgató, ERSTE Bank

  • Motiváció 3.0: a munkaerő-megtartás sikertényezői – oxfordi műhely

Horváth-Karip Krisztina, IFKA

  • Élet az osztrák határ mentén EURES szemszögből, avagy miért ingáznak a munkavállalók Ausztriába

Murai Adrienn nemzetközi kapcsolattartó, EURES-tanácsadó, Vas Megyei Kormányhivatal

 

  • Itthon jobb, kint előre mutatóbb? Gondolatok és következtetések a Vas megyei munkáltatók helyzetére vonatkozóan – kerekasztal beszélgetés

Markócs Ágnes HR vezető, Nestlé Hungária Kft., Bíró Ágota HR vezető, MAM Hungária Kft., Bakos Péter igazgató, Magyar Könyvvizsgálói Kamara és László Ervin HR vezető, Taravis Kft. közreműködésével

 

A rendezvény moderátora: Horváth-Karip Krisztina, IFKA

 

Tisztelettel várjuk a rendezvényen, melyen a részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, az előadóterem kapacitásának függvényében tudjuk elfogadni. Jelentkezését kérjük, 2018. szeptember 6-ig szíveskedjék megküldeni a gov.kamara@vmkik.hu  email címre a mellékelt jelentkezési lap felhasználásával.

Időpont: 2018. 09. 11. 13:30 - 2018. 09. 11. 16:30
Jelentkezés határideje: 2018. 09. 06. 16:00