Üdvözöljük a

A kötődések kialakulása: az iskola szerepe és lehetőségei | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kötődések kialakulása: az iskola szerepe és lehetőségei

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. augusztus 28.

Mi a köze egy általános iskola igazgatójának, osztályfőnökének, pedagógusának ahhoz, hogy egy fiatal felnőtt később elmegy az országból vagy sem? És vajon mi a köze ahhoz, hogy a fiatal majd gyakran vált munkahelyet vagy sem? Egyáltalán hogyan jön ehhez a témához a kötődés kialakulása, az iskola szerepe és lehetőségei?

A legújabb kutatások, a külföldről hazatérőkkel készült interjúk tanulságai egy irányba mutatnak: az érintettek a szociális és kapcsolati háló, a kulturális közeg, a kötődések és a gyökerek miatt térnek haza. Az értékvesztettség és értékkeresés bizony központi téma itt: az individualista, a külsőségeken alapuló generációs értékek kérészéletűek; a velük való küzdelemben pedig az iskola komoly csatamező. Vagy inkább szántóföld, amelyből kivirágozhatnak a kötődést sok irányból tápláló értékrendszerek?

Ezek a kérdések és a rájuk életszerűen adható válaszok izgatnak minket akkor, amikor a meghívottakat kerekasztal beszélgetésre hívjuk, az X, Y, Z generációsokról szóló felvezető előadás után.

 

Helyszín: Arena Savaria – VIP terem

(9700 Szombathely, Sugár út 18.)

 

 Időpont: 08.30-10.00 óra

  • X,Y,Z: tényleg más vagy csak nincs receptünk?

Kálmán Edina szervezetfejlesztési csoportvezető, IFKA

 

  • A kötődések kialakulása: az iskola szerepe és lehetőségei – kerekasztal beszélgetés

Fodor István tankerületi igazgató, Szombathelyi Tankerület, Kis Gábor igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola, Dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna igazgató, Répcelaki Általános Iskola közreműködésével

 

  • Femcoop PLUS – Útmutatók műszaki pályaorientációs foglalkozásokhoz
  • Dancsecs Roland projektmenedzser, Pannon Novum Nonprofit Kft.

 

A rendezvény moderátora: Gergó Judit

Tisztelettel várjuk a rendezvényen, melyen a részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, az előadóterem kapacitásának függvényében tudjuk elfogadni. Jelentkezését kérjük, 2018. szeptember 6-ig szíveskedjék megküldeni a gov.kamara@vmkik.hu  email címre a mellékelt jelentkezési lap felhasználásával

Időpont: 2018. 09. 11. 08:30 - 2018. 09. 11. 10:00
Jelentkezés határideje: 2018. 09. 06. 16:00