Üdvözöljük a

A jövő kompetenciái a jelen előkészületeiben | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A jövő kompetenciái a jelen előkészületeiben

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. augusztus 28.

Élethosszig tartó tanulás – szokták hangoztatni, de vajon ezzel a szakközépiskolás vagy gimnazista generációval, és ebben a környezetben? Hogy készítsünk fel valakit, aki 5 év múlva már valószínűleg teljesen más körülmények között fog dolgozni, mint most? Emellett miért is tanuljon tovább, hogyan képezze magát egy 17-18 éves fiatal: milyen hazai és külföldi perspektívák vannak előtte? Hogyan őrizze meg a motivációját a folyamatos tanulásra és tovább lépésre a mostani őrült leterheltség mellett?

Egy szakközépiskolai igazgatónak éppúgy, ahogy egy gyakorlati oktatónak gyötrő kérdések ezek a mai világban. A mai világban, amikor dübörög az IPAR 4.0, amikor a fiatalok felé a vállalkozások által támasztott kompetenciaelvárások egészen mások, mint amit jelenleg az iskola ad, amikor már minden lekereshető az interneten, és amikor hihetetlen sebességgel változik minden körülöttünk. Hogyan lehet ezekre a kihívásokra választ adni? Mit kell tennem az oktatási rendszerben dolgozó egyénként, hogy lépést tudjak tartani a technológia fejlődésével, a munkaerőpiac változó humán követelményeivel és hogy a diákjaimat legjobban tudjam támogatni a pályakezdésben vagy továbbtanulásban?

Helyszín: Aréna Savaria – VIP terem

(9700 Szombathely, Sugár út 18.)

 

Időpont: 08.30-10.00 óra

  • A jövő kompetenciái a jelen előkészületeiben

Takács Attila szakmai vezető - ipar 4.0 projekt, IFKA

 

  • Kerekasztal beszélgetés

Kelemen József műszaki képzőközpont vezető, BPW-Hungária Kft., Szentgyörgyvári Róbert főigazgató SZMSZC és Takács Attila szakmai vezető - ipar 4.0 projekt, IFKA közreműködésével

 

A rendezvény moderátora: Gergó Judit

Tisztelettel várjuk a rendezvényen, melyen a részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, az előadóterem kapacitásának függvényében tudjuk elfogadni. Jelentkezését kérjük, 2018. szeptember 6-ig szíveskedjék megküldeni a gov.kamara@vmkik.hu  email címre a mellékelt jelentkezési lap felhasználásával.

Időpont: 2018. 09. 12. 08:30 - 2018. 09. 12. 10:00
Jelentkezés határideje: 2018. 09. 06. 16:00