Üdvözöljük a

Right Profession 2 | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Right Profession 2

Szerző: utod | 2017. augusztus 7.

MEGFELELŐ SZAKMÁT A RÉGIÓ FEJLŐDÉSÉÉRT

 

A projekt a Right Profession folytatása, amelynek a Muravidéki Gazdasági Kamara volt a vezető partnere és környezetünkben ismert projekt volt. A szakmák bemutatásain több mint 6.000 ember vett részt, emellett több mint 400 résztvevő jelent meg különböző kerekasztal-megbeszéléseken és konferenciákon, valamint több mint 150.000 főt tájékoztattunk a médián keresztül. A szakközépiskolai beiratkozások száma szintén nőtt. A program folytatódik.

 

 

A projekt továbbfejlesztésével azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok és az iskolák képviselői megismerjék azokat a szakmákat, amelyek a munkaadók által a régióban keresettek. Ezzel közvetett módon arról gondoskodunk, hogy a fiatalok olyan szakmákat válasszanak, amelyekkel munkát is kapnak majd a térségben. Ily módon a cégek lehetőséget kapnának arra, hogy olyan szakmával rendelkező fiatalokat foglalkoztassanak, amelyekre szükségük van.

 

A projekt keretében 10 sikeres Vas megyei vállalkozó bemutatása valósul meg, melynek célja az általános iskolások pályaválasztásának segítése pozitív példák megmutatásával.

 

Az alábbi linken ismerhetők meg ezek a vállalkozások:

 

http://vasigazdasag.hu/right-profession-ii-sikeres-vallalkozasok-2-0/

 

 

A projektpartnerség 8 partnerből áll, Szlovéniából a Muravidéki Gazdasági Kamara, a Muraszombati Fejlesztési Központ, a Muraszombati Területi Kézműves Kamara, az Ötletek Központja és a Szlovén Köztársaság Szakképzési Központja, a magyar oldalon pedig a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

 

További információk:

 

http://www.pgz.si/si/right_profession_2