Üdvözöljük a

Megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2020. május 12.

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én.

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A május 25-én induló ingyenes képzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu  weboldalon lehet jelentkezni.

Gazdaságstratégiai szempontból fontos az informatikai tudást és képzettséget igénylő munkahelyek megőrzése, létrehozása, mivel ezek válságállók, magas hozzáadott értékűek, hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez és a magyar családok gyarapodásához.

A 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.

A képzésben törekednek az alapoktól kezdve a mindennapi életben hasznos ismeretek átadására, megerősítésére. Az informatikai képzést elvégző szülők könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek is a távoktatásban.

A résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.

A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak el.

A KÉPZÉS VÉGÉRE:

  • A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek sajátíthat el
  • Tisztában lesz a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó
  • Megismeri a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogja a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit
  • Ismerni fogja a Git verziókövető rendszert, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára
  • Elsajátítja a HTML, CSS, Javascript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthet weboldalakat