Üdvözöljük a

Kraft-konferencia meghívó | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kraft-konferencia meghívó

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. szeptember 19.

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és a KRAFT projekt évek óta működik eredményesen Kőszegen. Az intézet és a projekt eddig viszonylag ritkán lépett a nyilvánosság elé. Ezen szeretnének változtatni egy szeptember végén megrendezésre kerülő konferenciával, amelyen a projekt eredményeiről és a legújabb kutatásokról számolnak majd be az érintettek.  

Kutatók több éven át foglalkoztak a Kreatív város – fenntartható vidék (KRAFT) program elméleti alapjainak, és a térségfejlesztés metodikájának kidolgozásával. 2014 januárjában Magyarország Kormányának támogatásával megindulhatott a program gyakorlati megvalósítása Kőszeg város példáján, amelynek célja, hogy a KRAFT metodikáját alkalmazva újulhasson meg a kőszegi mikro térség. A munka jelenleg is zajlik: épületek élednek újjá, a város, a térség, az itt élők és az ide látogatók igényeinek megfelelő új funkciókat kapnak, ily módon – a helyi igényekre támaszkodva és a helyi akaratot figyelembe véve – fejlődik Kőszeg és térsége.

A munka 2015-ben újabb mérföldkőhöz érkezett: 2015 novemberében megalakult a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete – (iASK – Institute of Advanced Studies Kőszeg), melynek keretén belül KRAFT kutatócsoportot hoztak létre. Az Intézet kutatói a Pannon Egyetem kőszegi Kampuszának munkatársaival és az ISES Alapítvánnyal együttműködve azon dolgoznak, miként lehet ezt, a kőszegi példát kiterjeszteni, e területfejlesztési koncepció módszertanát adaptálni más városokra, mikro térségekre.

Ezért jött létre a Pannon Városok Szövetsége, amelynek célja, a történelmi Pannon térség anyagi, szellemi és kulturális értékeinek feltárása, fejlesztése és magasabb szintre emelése a résztvevő települések és általuk az egész térség fejlődése érdekében, a „Kreatív városok – fenntartható vidék” integrált fejlesztési stratégia szellemében. A szövetség tagjai: Keszthely, Kőszeg, Nagykanizsa, Pápa, Szombathely, Tata, Veszprém és Zalaegerszeg.

A rendszeresen megtartott konferenciákon a projekt legfontosabb és legújabb eredményeit foglalják össze a szervezők. Ezúttal Kőszegen, szeptember 24-25-én, Kreatív kooperáció és fenntartható fejlődés címmel rendeznek konferenciát neves, nemzetközi előadók részvételével.

 

 

Részletek a csatolmányban,illetve:

https://iask.hu/hu/kraft-kozpont/fenntarthato-uzleti-modellek/