Üdvözöljük a

Elindult a szállodák regisztrációja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a szállodák regisztrációja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. június 5.

A már működő szálláshelyeknek a kötelező adatszolgáltatás megkezdését megelőzően 1 hónap áll rendelkezésre a rendszerbe történő regisztrációra. A regisztrációs időszakot követően, július 1-től elindul a digitális adatszolgáltatás a szállodák esetében.

A regisztrációs folyamat teljes mértékben elektronikus, amelynek pontos lépéseiről részletes információkat és további segítségeket az NTAK információ oldalán találnak:

https://info.ntak.hu/

 

Az NTAK célja az ágazat digitalizációjának elősegítése, valamint a szálláshelyek adminisztrációjának csökkentése. Az új rendszer bevezetésével a szállodák jövő hónaptól digitálisan, szálláshelykezelő szoftver használatával tudják teljesíteni előírt adatszolgáltatási kötelezettségüket.

A szállodák regisztrációját követően, 2019. szeptember 1-től a panziók, 2019. december 1-től pedig a kempingek, üdülőházak, közösségi szálláshelyek, falusi szálláshelyek és egyéb szálláshelyek regisztrációja, majd adatszolgáltatása indul meg.

További felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban kérjük, keressék az NTAK ügyfélszolgálatát a +36 1 58 58 588-as telefonszámon.

 

Forrás: https://info.ntak.hu/

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt feladata, hogy széles körben segítse értelmezni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal kapcsolatos jogszabályokat, illetve tájékoztatást nyújtson a szálláshely-szolgáltatók számára a rendszer működésének technikai részleteivel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen, a Modern Vállalkozások Programjával és a területi kamarákkal közösen tájékoztató/információs napot tartanak országszerte.

 

A közös rendezvények első programja 2019. június 18-án, Sárváron lesz.

 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior - 9600 Sárvár, Vadkert krt. 5.

  • 09:00-09:30        Regisztráció
  • 09:30-09:40        Köszöntő
  • 09:40-10:10        Digitalizáció a turizmusban - Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ Szabó Áron, szálláshelyekért-és vendéglátásért felelős igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség
  • 10:10-10:35        Hogyan válasszam ki a legmegfelelőbb vendéglátóipari szoftvert? Semsei Sándor, ügyvezető igazgató, Chrome - Soft Kft.
  • 10:35-11:00        Modern Vállalkozások Programja – Informatikai támogatási lehetőségek KKV-k számára - Nagy Tibor, IKT tanácsadó
  •  11:00-11:15       Kávészünet
  •  11:15-11:40       Trendency Kft.- Mocsai Norbert, ügyvezető igazgató
  • 11:40-12:05        Útmutató a panziók minősítési rendszeréhez- Kormány Balázs, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
  • 12:05-12:30        Szendvicsebéd ,kötetlen beszélgetés az előadókkal, networking

 

Részletes program, regisztráció:

https://www.vallalkozzdigitalisan.hu/esemenyek/esemeny.html?cid=581