Üdvözöljük a

„Családbarát ország” felhívás - EFOP-1.2.6-VEKOP-17 | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Családbarát ország” felhívás - EFOP-1.2.6-VEKOP-17

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. június 24.

Az Európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt alapvető célja a családbarát Magyarország megteremtése.

A pályázatot kiírók azt szeretnék, hogy hazánk olyan hely legyen, ahol a családokat nemcsak anyagilag támogatják, jogilag védik és gyarapodásukban segítik, hanem a családi életet, a gyermekvállalást társadalmi szinten is természetes hozzáállásként elismerik. Ennek megvalósításában a munkahelyek és a szolgáltatások kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

Fentiek támogatására a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy létrehozásával mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre széles körben lehet pályázni, és bármely területen (versenyszféra, közszféra, nonprofit szektor) tevékenykedő szervezet nyújthat be pályázatot, hiszen a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni. Magyarország egész területéről pályázhatnak a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok, állami költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek is.

 

•             A Felhívás keretösszege 6,17 milliárd Ft, vissza nem térítendő támogatás.

•             A Felhívás az alábbi linken érhető el: https://www.palyazat.gov.hu/efop-126-vekop-17-csaldbart-orszg#

•             A pályázat menete és az azzal kapcsolatos legfontosabb információk pedig innen érhetők el: http://www.csalad.hu/csaladbarathely/

 

A Felhívás 3.1.1.1. pontja tartalmazza a kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek listáját.