Üdvözöljük a

Vasi függönytől a kandallóig – Baumessén a helyi vállalkozók | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vasi függönytől a kandallóig – Baumessén a helyi vállalkozók

Szerző: Németh Zsuzsanna Rózsa | 2020. január 31.

Csütörtöktől 4 vásárnapon át ismét a felújítók, építkezők fellegvára a Baumessének helyt adó Messezentrum Oberwart. Az építőipari cégek seregszemléjét 30. alkalommal hívták életre a szervezők. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is ingyenes bemutatkozási lehetőséget ad kiállítóterében 4 vasi vállalkozásnak.

Több, mint 16 ezer négyzetméteren 300 kiállító építette fel saját vállalkozását bemutató standját a Baumessén. A szakvásáron nem csak a külcsín, a belbecs is hangsúlyos. A funkcionalitás mellett az esztétika, a játékosság elvén alapuló design kialakítása is meghatározza a vásárlói kedvet. Egy ház felépítésekor vagy éppen egy lakás felújításakor már nem csupán az energiahatékonyság, a klímavédelem szerepe fontos, az egyedi tervezések, kivitelezések mentén dől el, melyik cég arculata illeszkedik a megálmodott lakótérbe. A Baumessén láthatunk a kertek fodrászai által installációra nyírt bokrokat, apró termetű fákat; a kialakított konyhába lépve, gondolatba szinte már érezni a hajnali gőzölgő kávé illatát a feltett húsleves mellett, de a passzívházak kínálta lehetőségek is új távlatokat nyitottak az építészet területén. A téma kimeríthetetlen, a kapubeállótól a kerítésen át a kerti és a beltéri bútorokig széles a Messe tárháza.

 

 

Enteriör fából: A természet adta, az ember megmunkálta

 

A szakvásár 3 évtizeddel ezelőtti elindulásakor még schillinggel a zsebükben jártak ki a magyarok minőségi falburkolatért, akkor még rácsodálkozva az üzletek fotocellás ajtóira és az áruválasztékra. Ma pedig már nem meglepő, amikor házon kívül tartózkodva, az okos otthonokba sötétedés előtt egyszerre csukják le redőnyözött szemeiket az ablakok és az sem újszerű, milyen biztonságtechnikai ajtót zár kulcsra maga mögött a tulajdonos, amikor az időre programozott fűtött lakásába hazaér.

 

Aki vízre szállna, a Messe révtől egy messzi kikötőbe érhet

 


 

Wirtschaftskammer Komitat Vas – Kamaránk és a vasi vállalkozók standja Ausztriában

 

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben ingyenes megjelenést kínál az önkéntes tagsággal rendelkező vasi cégeknek arra, hogy bemutatkozzanak termékeikkel a Baumessén. Takács Tamás, kamaránk gazdaságfejlesztési munkatársa elmondta: Idén kandallóval, függönnyel, lézertechnikával és szivacsvárakkal foglalkozó cégek kaptak egyszeri kiállítási lehetőséget az osztrák eseményen. Az iparkamara szolgáltatása egyfajta exportsegítő a vállalkozásoknak, hiszen nem csak potenciális vásárlóerőt adhat számukra az építőipari vásár, de akár más jelenlévő cégekkel is együttműködést köthetnek.


Baumesse egész hétvégén a vasi iparkamarával

 

 

A Baumesse egész hétvégén várja a látogatókat, ahol kamaránk munkatársai magyar és német nyelven segítik az ügyfelek és a vállalkozók közötti kapcsolatépítést.

Az Ön cége is csatlakozna az Üzleti közösséghez? Az önkéntes kamarai tagság előnyeiről ide kattintva olvashat részletesen.