Duális képzés az ELTE, TÁTK – Savaria Egyetemi Központ Savaria Gazdálkodástudományi Tanszékén

2019. október 17.

A gazdasági szakemberek, közgazdászok kiválasztásánál is már mutatkozik a munkaerőhiány, főleg ha megfelelő tudású szakemberre van szüksége. A megoldás: Az ELTE-vel együttműködve, duális képzés keretében kinevelni az igényelt területen legalkalmasabb gazdasági szakembert.

A duális képzésben való partneri részvétel számos előnnyel jár, ezek közül a legfontosabbak:

•             A cég maga neveli ki a megfelelő szakembert, aki három év alatt minden olyan területet megismer, ami a cég fejlődéshez nélkülözhetetlen, gyakorlattal rendelkező kész közgazdászt kap a folyamat végén.

•             Segít a már most mutatkozó munkaerőhiány leküzdésében, mégpedig cégkompatibilis módon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a végzett közgazdászok közel 90 százaléka annál a vállalatnál kezd dolgozni, ahol a gyakorlati képzésen volt.

•             Viszonylag olcsón jut a vállalat egy olyan munkavállalóhoz, aki már az egyetemi évei alatt is érdemi munkát végez.

•             A rugalmas rendszer lehetővé teszi, hogy a partner maga válassza ki a megfelelő jelölteket és a szerződés mindkét részről bármikor felbontható. Ha erre sor kerül, akkor a hallgató „sima” alapszakon folytatja tanulmányait, különösebb veszteség nélkül.

•             A parnercég részére megjelenést biztosítunk az egyetem nyílt napját, szakmai napján, tudományos konferenciákon, amely a duális képzés megvalósításán túl jelentős marketing lehetőséget is rejt magában, a társadalmi kapcsolatok erősítését is jelentik.

A duális képzés koncepciója és az együttműködési megállapodás tervezete a mellékletben található.

Ha a lehetőség felkeltette az Ön érdeklődését, kérem hogy keresse az egyetem részéről illetékes személyt:

 

Dr. Varga Imre

egyetemi docens, tanszékvezető

ELTE, TÁTK – Savaria Egyetemi Központ

Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék

varga.imre@sek.elte.hu