Üdvözöljük a

A Baumesse baumeséje – Kiállítónk üzleti sikere az építőipari vásáron | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Baumesse baumeséje – Kiállítónk üzleti sikere az építőipari vásáron

Szerző: Németh Zsuzsanna Rózsa | 2020. február 28.

Osztrák céggel folytat üzleti tárgyalást a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiállítója az oberwarti Baumessét követően. Mint ismeretes, az iparkamara minden évben ingyenes bemutatkozási lehetőséget ad kiállítóterében 4 Vas megyei vállalkozásnak az építőipari rendezvényen. A szombathelyi Kft., a januárban tartott szakvásári részvételének köszönhetően hamarosan közös projekten dolgozik egy Ausztriában működő vállalattal.

 

Az idei Baumesse kamarai standjánál, egy mirelit ételeket gyártó osztrák üzem képviselőjének keltette fel a figyelmét az Alpok Tech Gépipari Kft. robotizált eszköze. A szakmai érdeklődést üzleti ajánlat követte. Horváth Norbert a Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 250 fős Ausztriai vállalatnál, olyan monoton munkát igénylő feladatokat automatizálnak majd, amelyeket jelenleg 2 alkalmazott lát el a szalagsoron. A dolgozókat nem küldik el, más, értékesebb tevékenységet végeznek majd.

 

 

Az Alpok Tech Kft. robotizált gépére figyelt fel az egyik osztrák cég a VMKIK Baumesse standján

 

Alkatrészgyártás, automatizálás, gépgyártás, robotizálás. Az Alpok Tech Gépipari Kft. tevékenységeit elsősorban az ipar területén végzi. Az 5 fős szombathelyi cég a tervezéstől a programozásig egyedi megoldásokat valósít meg különböző cégek számára.

 

 

A kifejlesztett CNC robot kamerája felismeri az eszközt, a kívánt szöveget pedig rágravírozza

 

Horváth Norbert szerint a kamarai önkéntes tagoknak számos lehetősége van arra, hogy tevékenységüket megismertessék potenciális ügyfeleikkel továbbá üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki egymással a vállalkozások. Ebben pedig – a mostani osztrák együttműködést példaként említve - a gazdaságfejlesztési munkatársak segítettek.

 

 

 

Horváth Norbert, az Alpok Tech Kft. ügyvezetője

 

Az Ön cége is csatlakozna az Üzleti közösséghez? Az önkéntes kamarai tagság előnyeiről ide kattintva olvashat részletesen.