Üdvözöljük a

Új békéltető testület alakult | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új békéltető testület alakult

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2020. január 24.

Újjáalakult a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Vas Megyei Békéltető Testület.

A Vas Megyei Békéltető Testület 11 főre kapott kinevezést, ismét Dr. Kövesdi Zoltán lett a békéltető testület elnöke. A békéltető testület további tagjai: Dr. Joó Andrea, Dr. Szabóné Dr. Tuboly Andrea, Csonka Attila Endre, Dr. Laki Brigitta Judit, Gratzl György Ferenc, Birosz Pál Tamás, Ekkerné Rujsz Katalin, Dr. Gaál Róbert Tamás, Takács János Imre és Mihácsi Gábor Ernő.

 

A Vas Megyei Békéltető testület elnöke, tagjai

 

A békéltető testület hatáskörébe a fogyasztók jogvitája tartozik, melyet így – ha a testülethez fordulnak – bírósági eljáráson kívül rendezni tudnak.

A békéltető testület elnökét és tagjait a fogyasztóvédelemért felelős miniszter (ITM, Innovációs és Technológiai Miniszter) nevezte ki a 26/2019. (VIII.26.) ITM rendeletben foglalt pályáztatási eljárás szerint.

A rendelet szerint a békéltető testületi elnöki és tagi pályáztatást a területi kamarák végezték, a döntéshozó szerv volt az illetékes szaktárca.

A fogyasztók személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.) fordulhatnak panaszaikkal a testülethez.