Üdvözöljük a

Békéltető Testület közleménye - Emerald Travel Kft. | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Békéltető Testület közleménye - Emerald Travel Kft.

Szerző: Szabó Tímea | 2014. február 6.

Celldömölki lakos, valamint 13 utastársa magánszemélyek  fogyasztók bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le az Emerald Travel Kft. 6723 Szeged, Etelka sor 1. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Az iroda 2012. áprilisi utazási ajánlatában megjelölt egy tételt borravaló címen, és amely összeget nem kötelező fizetendőnek jelölt meg. Ezen borravaló adásának intézménye az egész utazásra vonatkozott, nem külön kiemelve egy-egy alternatív programhoz vagy valamelyik kiemelt látogatáshoz kötötten. A fogyasztók ennek tudatában kötötték meg az utazási szerződést, majd indultak el az útra, amelynek során a fogyasztók a nagyobb csoport részeként már nem kívánták a nem kötelezőnek előírt borravaló kifizetését az úton általuk kellemetlenségnek vélt körülmények miatt.

Ennek ellenére az utazásról történő kizárással történő csoportvezetői fenyegetés hatására fejenként befizették a már 54 amerikai dollárra növelt borravalót. Így a programban való további részvételük biztosított volt, és az utazás minden további incidens nélkül lezajlott.

 

A Békéltető Testület ajánlásában kötelezte a vállalkozást, hogy 15 napon belül fizessen  vissza a fogyasztók részére fejenként 54 amerikai dollárt a 2012. október 16. és 25. napja között lefolytatott észak-amerikai körutazás kapcsán.

 

A vállalkozás a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján hozott határozat ajánlásának nem tett eleget, így a Fogyasztóvédelmi törvény alapján a fogyasztó kérte a marasztaló határozat közzétételét.