Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fagykár - többlettámogatás igényelhető

2016. augusztus 8.

Megjelent a 51/2016. (VII.21.) FM rendelet, amely alapján a fagykárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozások, vállalkozók többlettámogatást igényelhetnek az Agrár Széchenyi Kártya keretében (ASZK).

A Békéltető Testület közleménye

2015. október 7.

Sárvári lakosmagánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Taurus Reisen Utazási Iroda Kft. 1067 Budapest, Teréz krt. 33. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

A Békéltető Testület kötelezte a vállalkozást, hogy árleszállítás címén 8 napon belül fizessen meg a fogyasztónak 100.000 Ft-ot, azaz Egyszázezer forintot. 

A vállalkozás a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján hozott határozat ajánlásának nem tett eleget, így a Fogyasztóvédelmi törvény alapján a fogyasztó kérte a marasztaló határozat közzétételét.

 

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság?

2014. szeptember 1.

Mit és hogyan ellenőriz a hatóság? címmel rendezvénysorozatot indít kamaránk.

Ennek első előadásaként a munkaügyi és a munkavédelmi ellenőrzésekről hallhatnak tájékoztatót az érdeklődők.

Hitel a fuvarozó vállalkozások számára

2016. február 12.

A jogosultsági feltételeknek megfelelő kis-és középvállalkozások az általuk üzemeltetett, útdíj fizetésre kötelezett gépjárművekre, járművenként maximum 1 millió forintos forgóeszközhitelt (a továbbiakban: Útdíj hitel) igényelhetnek az Útdíj Hitelprogram keretében.

Felére csökkent az építőipari körbetartozások értéke

2015. augusztus 4.

Az elmúlt években jelentős előrelépés történt az építőipari adósságok felszámolásában, a lánctartozásban érintett korábbi 400 milliárd forint a felére csökkent. Bár az iparági vállalkozások követeléseik húsz százalékához most sem jutnak hozzá időben, de azok nagy részét behajthatónak minősítik