Üdvözöljük a

Verseny felhívás SZKTV/OSZTV | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Verseny felhívás SZKTV/OSZTV

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. november 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzetgazdasági Minisztérium  és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a 2016/2017. tanévben is meghirdeti a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). A versenyeket az MKIK a területi kamarák részvételével szervezi és bonyolítja.

A versenyben való részvétel feltételei és a jelentkezés módja:

  • A szakmai versenyeken kizárólag a meghirdetett, szakirányokban tanuló, szakmai vizsga előtt álló, végzős nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, akik iskolai rendszerben folytatják tanulmányaikat.
  • A jelentkezés a http://www.szakmasztar.hu/ honlapon keresztül elektronikusan történik. Minden versenyre jelentkező tanulót annak az intézménynek kell regisztrálnia, amellyel érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik, függetlenül attól, hogy a tanuló melyik megyében tölti a szakmai gyakorlatát.
  • Az elektronikusan történő jelentkezést, az adatok rögzítését követően kinyomtatott jelentkezési lap az iskola igazgatójának aláírásával, egyetértő, támogató nyilatkozatával együtt fogadható el!
  • Abban az esetben, ha a tanuló gyakorlati képzése tanulószerződéssel gazdálkodó szervezetnél történik, a jelentkezési lap a cég vezetőjének és az iskola igazgatójának együttes aláírásával fogadható el!
  • A szakmai versenyre történő jelentkezés az elektronikus adatfelvitelt követően kinyomtatott és az előző pontban részletezett aláírásokkal az illetékes területi kamarához eljuttatva válik véglegessé.

A jelentkezési lapokat postán vagy személyesen kell eljuttatni az illetékes területi kamarához.

Jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2016. december 16.

 

A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből áll.

Az elődöntők írásbeli feladatait a versenyzők a területileg illetékes kamaránál (vagy az illetékes területi kamara által kijelölt helyszínen, ebben az esetben a területi kamara külön értesítést küld) oldják meg a Versenyfelhívásban megjelölt időpontban.

 

A válogató időpontját, helyszínét az MKIK jelöli ki, és tájékoztatja róla a továbbjutókat.

 

A döntő időpontja: 2017. április 24-26. Az SZKTV és az OSZTV országos döntőjének közös eredményhirdetésére 2017. április 26-án kerül sor szakképesítésenként, ünnepélyes keretek között.