Üdvözöljük a

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. március 18.

Kettő első helyezést, egy második, egy harmadik és egy hatodik helyet hoztak haza a Vas megyei versenyzők.

Ünnepélyes díjátadóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál. Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye volt. 52 szakmában, 11 szakmacsoportban összesen 232-en versengtek - köztük több külhoni magyar - a szakma legjobbjának járó címért.

Vas megyéből 5 diák jutott az országos verseny döntőjébe.

Mihálffy Alíz, női szabó szakmában, Horváth Zsófi gazdasági informatikus szakmában lett a versenyzők közt a legjobb. Vojtó Laura második lett, ő is női szabó szakmában mérette meg magát és tudását. Laczó Balázs, CAD-CAM informatikus bronzérmes lett. Németh Adrián Gyula, gépi forgácsoló hatodik lett a szakmák versenyén.

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket. A külhoni magyar résztvevők a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2015 a külhoni magyar szakképzés éve folytatásának és a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében tiszteletbeli érmet kaptak

Bejelentették, hogy a Szakma Sztár Fesztivált jövőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen rendezi.

Az eseményre több mint 20 ezren látogattak ki, a résztvevők közel kétharmada vidékről, területi kamarák szervezésében érkezett a fesztiválra. A verseny sikeréhez közel 1000 közreműködő, többek között szakértők, versenyfelelősök, illetve mintegy 500 szervezet járult hozzá.

 

A sikeresen szereplő vasi versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, gyakorlati oktatóiknak gratulálunk!

 

A csatolt táblázatban az elért eredményeket találják.