Üdvözöljük a

Tájékoztató a tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkezési lehetőségekről | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájékoztató a tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkezési lehetőségekről

Szerző: Szuklits Eszter | 2019. március 13.

A szakmai szervezetekkel történt egyeztetések és véleményük alapján az alábbi, jogi előírásoknak megfelelő, személyi jövedelemadó-mentes és a felhasználás módja szerint egyértelműen beazonosítható lehetőségeket ajánljuk a tanulók kedvezményes étkeztetésének megoldására.

Meleg étkeztetés:

  • Saját helyszínen megoldva (pl.: étterem, munkahelyi étkezde, büfé),
  • Külső szolgáltató igénybevételével (pl.: ebédrendelés, vagy egyedi voucher alapján)

Hideg étkeztetés:

  • Képzőhelyen működő szolgáltató által (pl. kereskedelem) biztosított hideg étkezés,
  • Külső szolgáltató igénybevételével:

-          élelmiszer vásárlásával (pl.: a tanuló a gyakorlati napra élelmiszert vagy meleg ételt vásárol és erről a gyakorlati képző nevére kiállított számlát kér. A számla alapján számol el a költségekkel, a gyakorlati képző pedig ezt utólag fizeti ki a tanuló számára),  

-          kizárólag fogyasztásra kész étel vásárlására fordítható egyedi voucher alapján

 

A voucher alapján biztosított meleg, vagy hideg étkeztetés biztosítása esetén köthetnek egyedi megállapodást a helyi boltokkal, éttermekkel. A költségeket a képző cég közvetlenül a szolgáltatóval rendezi, a tanuló megkapja a képzőhely által kiállított vouchert, és azt kizárólag meleg- vagy hideg étel vásárlásra tudja fordítani. A voucheren mindenképpen fel kell tüntetni az utalvány értékét és azt, hogy kizárólag meleg vagy hideg étel fogyasztására használható fel (minta a mellékletben megtalálható).

 

A gyakorlati képzőknek a fenti lehetőségek közül választva kell megtalálniuk a számukra és a tanulók számára is leginkább ideális megoldást.

A tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkeztetés jogszabályi háttere és a jogi előírásoknak nem megfelelő lehetőségek a mellékletben olvashatók.