Üdvözöljük a

Szakmai előadásokkal biztosítja a kamara a gyakorlati képzés eredményes megvalósulását | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmai előadásokkal biztosítja a kamara a gyakorlati képzés eredményes megvalósulását

Szerző: Pezenhofer-Horváth Zsanett | 2018. november 5.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. október 29-30-án valósította meg a „Könyvelőkkel a duális képzésért” elnevezésű szakmai programját a duális képzésben jelenleg is érintett, vagy éppen bekapcsolódni vágyó potenciális gyakorlati képző szervezet gazdasági, humán-politikai szakemberei részvételével.

A 16 órás felkészítésen 34 könyvelő, HR-munkatárs, gyakorlati képzés megvalósításában érintett képviselő vett rész, ahol a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara központilag kidolgozott képzési programja alapján, jogi és pénzügyi ismereteket sajátíthattak el a résztvevők.

Az előadások során a megjelentek olyan ismeretek birtokába kerültek, melyek átláthatóvá tették számukra a gyakorlati képzőhellyé válás folyamatát, továbbá megismerték a tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással megvalósított képzéshez kapcsolódó jogokat, kötelezettségeket.

Előadóink megismertették a részvevőkkel a gyakorlati képzés költségeinek elszámolási lehetőségeit is, lehetővé téve a szakképzésbe újonnan bekapcsolódni kívánó szervezetek számára a tanulóképzés folyamatának és anyagi hátterének tervezhetőségét, illetve a jelenleg is aktívan képző szervezetek részére a bevallások, pénzügyi elszámolások, dokumentációs kötelezettségek eredményes megvalósítását.