Üdvözöljük a

Sikeres Szakképzési Fórum a kamarában | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres "Szakképzési Fórum" a kamarában

Szerző: Folmeg Mónika | 2016. november 17.

A fórum központi témája a szakképzési hozzájárulás és az ehhez kapcsolódó törvényi előírások voltak.

2016. november 16-án Szakképzési Fórum keretében került sor Lászlóné Szép Györgyi bejegyzett, bronzjelvényes igazságügyi adó- és könyvszakértő, szakképzési és felnőttképzési szakértő előadására a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, „A szakképzési hozzájárulás teljesítése – 2016.” címmel.

Előadónk már több alkalommal tartott magas színvonalú szakmai előadást kamaránkban, ennek köszönhetően a helyszínül szolgáló konferenciaterem ismét megtelt érdeklődőkkel. Elsősorban aktív gyakorlati képzők (gazdálkodó és egyéb szervezetek) és könyvelőik vettek részt a rendezvényen, kisebb létszámban az érdeklődők között oktatási intézményeket képviselő személyek is voltak.

Az előadás elsősorban a 2016-ban megjelenő, szakképzési hozzájáruláshoz és annak teljesítéséhez kapcsolódó törvényi előírásokkal, fogalmakkal illetve a tanulószerződéshez kapcsolódóan bevezetett kiegészítő csökkentő tételek elszámolhatóságával kapcsolatban nyújtott szakmai információkat és praktikus tanácsokat.

A közel négy órás előadás elméleti és gyakorlati tudnivalókat egyaránt tartalmazott. Többek között a szakképzési hozzájárulás fogalmáról, teljesítésének lehetőségeiről, előleg bevallásról és éves elszámolásról, alap- és kiegészítő csökkentő tételekről, fogalommagyarázatokról volt szó, de mivel a témához szorosan kapcsolódik a tanulószerződés, együttműködési megállapodás, hallgatói szerződés alapján történő gyakorlati képzés, ezért ezek jellemzőiről, kapcsolódó dokumentációiról szintén tájékoztatást kaptak a résztvevők.

A 2016. november 16-i Szakképzési Fórumot követő visszajelzések alapján vendégeink egyaránt hasznosnak érezték a részvételt, amely a korábbi évek tapasztalatait is megerősíti, látva azt, hogy Lászlóné Szép Györgyi előadására évről évre visszatérő érdeklődők is érkeznek.

 

Az előadás során használt prezentáció előadónk hozzájárulásával a csatolt állományból letölthető.