Üdvözöljük a

Pályaorientációs Show | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályaorientációs Show

Szerző: Kiss-Bauer Szilvia | 2016. október 5.

2016. szeptember 28-án került megrendezésre a Karrierhét keretében a Vas Megyei Pályaorientációs Show a szombathelyi Arena Savariaban.

Az előző évet felülmúlva több mint 30 szakma került bemutatásra látványos, interaktív, sok-sok gyakorlati lehetőség felvonultató szakmabemutató kiállításon.

A délelőtt folyamán 14 vidéki iskola előre regisztrált érdeklődő 6-7. osztályos diákjai jöttek el kísérő tanáraikkal. Ebből 9 iskolának tudott a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes buszos utaztatást biztosítani.

A délután folyamán pedig 7 szombathelyi általános iskola diákjai látogattak ki kísérő tanáraikkal a pályaorientációs show-ra.

A szakmabemutató standokon a több mint 1100 diáknak lehetősége volt megismerkedni közelebbről az adott szakmával, ahol első kézből kaptak hasznos információkat a szakmájukat képviselő, tapasztalt szakemberektől és a gyakorlati tevékenységeken keresztül szerezhettek élményeket, inspirációkat a megfelelő pályaválasztásukhoz.

A kiállításon a következő szakmák jelentek meg:

automatikai technikus, gépi forgácsoló, hegesztő, kárpitos, asztalos, faipari technikus, dekoratőr, kőműves, burkoló, festő, járműfényező, pincér, szociális gondozó és ápoló, eladó, fogtechnikus, kézápoló és műkörömépítő, kozmetikus, fodrász, ruhaipari technikus, női szabó, cukrász, pék, cipőkészítő, parképítő- és fenntartó technikus, virágkötő, virágkereskedő, dísznövénykertész, elektronikai műszerész, elektronikai technikus, autóelektronikai műszerész, autószerelő, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, gyakorló ápoló, vadgazdálkodási technikus, környezetvédelmi technikus, villanyszerelő, szakács.

A visszajelzések alapján nagyon hasznosnak találták a diákok és kísérőik a kiállításon megjelenő szakmák sokszínűségét, a gyakorlati lehetőségeket, ami hosszú időre lekötötte a résztvevők figyelmét. Kiemelték a szakoktatók és tanítványaik jelenlétét, ami alkalmat adott a közvetlen beszélgetésekre, tapasztalatcserére.

A szakmabemutatók közül a legnépszerűbbek voltak az automatikai technikus, gépi forgácsoló, pincér, szociális gondozó és ápoló, kozmetikus, fodrász, cukrász, környezetvédelmi technikus, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, gyakorló ápoló, honvédelem, járműfényező, elektronikai műszerész, elektronikai technikus standok.