Üdvözöljük a

Pályaorientációs kerekasztal a kamarában | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályaorientációs kerekasztal a kamarában

Szerző: Csáki Ivett | 2017. november 22.

2017. november 21-én az Európai Szakképzési Hét valamint az Európai Munkáltatói Napok programsorozatok keretében valósult meg a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum és a Vas Megye Kormányhivatal szervezésében a Pályaorientációs Kerekasztal 2.0 rendezvény.

A rendezvényt Kovács Vince a VMKIK elnöke nyitotta meg.

Az első előadó Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője volt, aki az analóg oktatás szabályozási környezetének és ösztönző rendszerének átalakításáról beszélt.

Hangsúlyozta a digitális pályaorientáció fontosságát - hiszen a mai 15 éves diákok 60%-a digitális írástudatlan - valamint az oktatás gyakorlati megvalósításának és ehhez szorosan kapcsolódóan a pedagógusképzés, pedagógus értékelés, bér és ösztönző rendszer átalakításának szükségességét.

Rodler Tamás a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási- és Foglalkoztatási Főosztály Közfoglalkoztatási Osztályának osztályvezetője a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába - segítő munkaerőpiaci programot mutatta be.

Ezt követően Vass Mónika a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási- és Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci és Alapkezelési Osztályának munkatársa a jelenleg igénybe vehető foglalkoztatási támogatásokat ismertette.