Üdvözöljük a

Nyolc vasi diák jutott be az SZKTV döntőjébe | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyolc vasi diák jutott be az SZKTV döntőjébe

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. március 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idén a 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztivált szervezi meg, ami 2017. április 24-26. között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában.

A fesztiválon 41 szakmában – köztük 2 új informatikai szakképesítésben - országos döntője kerül lebonyolításra a Szakma Kiváló Tanulója Versenynek (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek (OSZTV), valamint a EuroSkills és WorldSkills versenyek válogatóinak.

A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák ‒ beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat is ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmát tanulás népszerűsítése révén, melynek kiemelt üzenete: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

Az idén országosan 5.255 diák írta meg az elődöntőt, ezután minden szakképesítésben február 25-étől március közepéig válogatók kerültek megrendezésre, erre 456 versenyző jutott be. A válogatókon határon túli fiatalok is részt vettek, 10 szakképesítésben 23 versenyző.

Az SZKTV honlapján szakmacsoportonként már elérhető az országos döntőbe bekerültek névsora. Ugyanitt letölthető a tájékoztató a szakmai versenyek döntőjéről, melyben szakképesítésenként megtalálhatók a döntővel kapcsolatos legfontosabb információk.

A Szakma Sztár Fesztiválra kamaránk több száz vasi , pályaválasztás előtt álló diákot visz el, megkönnyítve ezzel számukra a szakmákkal való megismerkedést, a pályaválasztást.

 

Vas megyéből az áprilisi Szakma Sztár Fesztiválra 8 diák jutott tovább. Hogy kik ők és hol tanulnak, hova járnak szakmai gyakorlatra, azt a mellékelt táblázatban találják.