Üdvözöljük a

Nyílt nap volt az LUK-ban is | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyílt nap volt az LUK-ban is

Szerző: Nemes Piroska, SZTV | 2016. december 1.

A következő tanévtől egy újabb szakma gyakorlati oktatását kezdik meg az LUK Savaria Kft. tanműhelyében, így a gépi forgácsolókon és az automatikai technikusokon kívül már szerszámkészítőket is képeznek. A lehetőségeket a vállalat tanműhelyi nyílt napján ismertette a pályaválasztás előtt álló diákokkal és szüleikkel.

A világ 50 országában közel 90 ezer munkavállalót foglalkoztat a Schaeffler cégcsoport, amelynek része a szombathelyi LUK Savaria Kft. is. A gyár folyamatos beruházásainak köszönhetően már nem csak összeszereléssel, hanem alapanyaggyártással és termékfejlesztéssel is foglalkoznak. A nagyvállalat 2005-től saját tanműhelyében oktatja a gépi forgácsoló és az automatikai technikus szakmát. A nagyvállalat tevékenységéről és a képzésekről, valamint a tanulmányi idő alatti juttatásokról is átfogó képet kaphattak a nyílt nap résztvevői.

A következő tanévtől a gépi forgácsoló és az érettségire épülő automatikai technikus képzésen kívül szerszámkészítő szakmát is oktatnak.

Nagy Miklós tanműhelyvezető elmondta: Szerszámkészítő szakmában várják majd az új tanulókat. 8 főt szeretnének ebben a szakmában fogadni. A szerszámkészítők a vállalat szerszámüzemében, és a szerszámkarbantartás területén tudnak majd a későbbiekben munkalehetőséghez jutni.

Mindhárom szakma hiányszakmának számít, így a diákok duális képzésük ideje alatt 3-féle támogatásban részesülnek. A tanuló- és tanulmányi szerződés, valamint az állami ösztöndíj összesen, teljesítménytől függően meghaladhatja a 130 ezer forintos havi juttatást.

 

Továbbiak az sztv.hu-n: http://www.sztv.hu/hirek/tanmuhelyi-nyilt-nap-az-luk-ban-20161129