Üdvözöljük a

Mesterképzés gyakorlati képzőhelyen foglalkoztatott szakoktatóknak (TÁMOP-2.3.4.B-13/1. „Dolgozva tanulj!” B alprojekt mesterképzés) | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mesterképzés gyakorlati képzőhelyen foglalkoztatott szakoktatóknak (TÁMOP-2.3.4.B-13/1. „Dolgozva tanulj!” B alprojekt mesterképzés)

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2014. április 24.

A 2011. évi CLXXXVII. számú szakképzési törvény alapján 2015. szeptember 1-jétől a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként – azokban a szakképesítésekben, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiírta a mestervizsga követelményeket - csak mestervizsgával rendelkezők képezhetik a tanulókat.

Annak érdekében, hogy megyénkben minél több gyakorlati oktatónak legyen lehetősége részt venni mestervizsgára felkészítő tanfolyamon és vizsgán, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kizárólag gyakorlati képzőhelyen foglalkoztatott szakoktatók számára a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 projekt keretén belül állami támogatással pályázatot hirdet.

Területi kamaránkhoz azok a személyek nyújthatják be pályázatukat, akik a kamara által nyilvántartásba vett gyakorlati képzőhelyen tanulókat oktatnak vagy a jövőben oktatni kívánnak, de még nem rendelkeznek mesterlevéllel.

Az érdeklődők a mellékelt Jelentkezési lapokat a szükséges dokumentumok csatolásával együtt szíveskedjenek kamaránkhoz visszajuttatni. (Figyelem! Mindkét mellékelt mesterképzés és mestervizsga jelentkezési lapot ki kell tölteni!)

A pályázatok beérkezése folyamatos, de az első kör jelentkezési határideje legkésőbb 2014. április 30-án lezárul. Ezt követően kerül sor a beérkezett jelentkezések elbírálására, s a támogatott szakképesítések és jelentkezők meghatározására az érdeklődők számának függvényében. Amennyiben a jelentkezés elfogadásra kerül, a pályázónak vállalnia kell a 20 %-os (60 000 Ft-os) önrész befizetését, a képzés fennmaradó díjára állami támogatásban részesül.

Kamaránkban lehetőséget biztosítunk állami támogatás nélküli, piaci alapon szervezett mesterképzéseken, ill. mestervizsgán való részvételre is.

 

További információ:

Kelemenné Kolozsi Eszter

Telefon: (30) 578-3719 

E-mail: kolozsi.eszter@vmkik.hu

 

Skultéty Katalin

Telefon: (94) 506-649

E-mail: skultety.katalin@vmkik.hu

 

Mesterképzéssel és mestervizsgával kapcsolatos információk, anyagok megtalálhatóak még az alábbi linken:

http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/mestervizsga-2027

 

Csatolt dokumentumok listája:

 

-              Általános tájékoztató mesterképzésről és mestervizsgáról

-              Mesterképzés és mestervizsga jelentkezés és bírálati adatlap + Kitöltési útmutató

              TÁMOP- 2.3.4.-B-13/1-2013-0001

-              Mesterképzés és mestervizsga jelentkezési lap és kitöltési útmutató