Üdvözöljük a

Mesteravató ünnepség | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mesteravató ünnepség

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. november 13.

Száztizenhét mester vette át mesteri címét szerdán, a vasi kamara mesteravató ünnepségének keretében.

Több mint száz mester avattak, autószerelő, pincér, szakács, gépi forgácsoló, autóelektronikai műszerész, cipőkészítő, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő, járműfényező, karosszérialakatos, kárpitos, kozmetikus szakmákban. A mestervizsgázók hosszú és fáradtságos utat tettek meg, hogy megszerezzék a szakmájuk csúcsát jelképező mesteri címet.

A rendezvényt Kovács Vince elnök nyitotta meg, majd a jelenlévőket Ágh Ernőné a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, Laczky Gabriella szakképzési tanácsos és Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte ünnepélyes keretek között.

 

 

 

 

 

Napjaink duális képzése a mesterségek népszerűsítésére és a gyakorlati képzésre helyezi a hangsúlyt. Kamaránk az elveket követve segíti, hogy az egyes míves mesterségekben szakmájukra büszke, azt szerető, széleskörű, korszerű gyakorlati ismeretekkel rendelkező fiatalok dolgozzanak.

 

 

 

 

 A RENDEZVÉNY A NFA-KA-NGM-1/2014/TK/18 SZÁMÚ TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS KERETÉBEN VALÓSULT MEG. ( A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSzFH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között NFA-KA-NGM-1/2014. számon, 2014. december 29-i dátummal létrejött támogatási szerződés. Az országos hatókörű kiemelt projekt célja, hogy biztosítsa a szakképzésben a minőségi oktatói feltételeket a gyakorlati képzéshez és ezáltal növelje a gyakorlati képzés színvonalát, elősegítse a végzett tanulók elhelyezkedését.)

Ebben az évben kamaránk szervezésében összesen 216 fő szerzett szakmájában mesteri címet.