Üdvözöljük a

Megjelent a gyakorlati képzést segítő átdolgozott és aktualizált szakmai kiadvány | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent a gyakorlati képzést segítő átdolgozott és aktualizált szakmai kiadvány

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. december 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta megjelenteti a gyakorlati képzésben részt vevőket segítő szakmai kiadványát, amely először „Tanulószerződéssel a munka világában”, majd 2014 óta „Gyakorlati képzés – tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással – a munka világában” címmel készül el.

A gyakorlati képzéssel kapcsolatos feladatellátást segítő anyag formája, felépítése többször is változott annak érdekében, hogy minden érintett fél számára hasznos, jól alkalmazható, a gyakorlatot megkönnyítő segédanyag legyen.

A jelenlegi kiadványban, a korábbiakban megszokott módon a legfontosabb szerepet a szakképzést érintő jogszabályi változások beemelése, a jogszabályi környezet aktualizálása kapta, illetve új, önálló fejezetként kerül feldolgozásra a felsőoktatási duális képzés ismertetése. A kiadvány tartalmi felépítésénél fontos szempont maradt, hogy a tanulószerződést kötő felek (szervezet és tanuló) és a közreműködő intézmények (szakképző iskola) részére az információk külön fejezetekben szerepeljenek.

Az aktualizált és átdolgozott szakmai kiadvány „Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL, EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL és HALLGATÓI MUNKASZERZŐDÉSSEL a munka világában” címmel megtalálható a mellékletben és a www.tanuloszerzodes.hu  oldalon is.