Üdvözöljük a

Kamarai képzőhely-ellenőrök képzése, vizsgája | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai képzőhely-ellenőrök képzése, vizsgája

Szerző: Szabó Tímea | 2018. augusztus 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célkitűzése, hogy a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző szakértők magas szintű, napra kész szakmai felkészültséggel képviseljék a nyilvántartást vezető szervet, a kamarát a helyszíni ellenőrzések alkalmával.

Az MKIK Szak- és Felnőttképzési Önkormányzati Szabályzata szerint a képzőhely-ellenőri névjegyzékbe kerülés feltétele, az adott szakmacsoportban megszerzett szakirányú végzettség, és ezen a területen eltöltött legalább 5 éves szakmai gyakorlat mellett, egy kamarai ellenőri vizsga tanúsítványának megszerzése. A névjegyzékbe felvételt nyerhet az a szakértő is, aki az egyéb feltételek megfelelése mellett vállalja, hogy a felvételt követően legkésőbb 6 hónapon belül megszerzi az ellenőri tanúsítványt, melynek érvényességi ideje 3 év.

 

A névjegyzékbe felvételt nyert, ellenőrzési tevékenységet újonnan megkezdő, megkezdeni kívánó szakértők részére kötelező a képzésben, illetve a vizsgán való részvétel.

 

A szabályozás értelmében, minden olyan ellenőrzést végző szakértőnek is újra kell vizsgázni, aki 2015 előtt szerezte tanúsítványát.

 

A 35 órás vizsgára történő felkészítő előadások, a központilag, MKIK által meghatározott tételek feldolgozását célozzák meg, melyek időpontjai: 2018. szeptember 14-15., 2018. szeptember 22. és 2018. szeptember 28-29. Az előadások helyszíne a jelentkezők számának függvényében kerül meghatározásra.

 

A közigazgatási hatósági eljárások szakszerű megvalósításához szükséges ismereteikről 2018. októberében szóbeli vizsga keretében adnak számot az eljárásokban továbbiakban közreműködni szándékozó kamarai ellenőrök, szakértők.

 

Az ellenőri tevékenységgel, a tervezett képzéssel (tematika, tananyag, képzés ütemezése, időbeosztása, stb.) és vizsgával kapcsolatos bővebb információt +36-94-506-644 telefonszámon Pezenhofer-Horváth Zsanett képzőhely-ellenőrzési referenstől kaphatnak.

 

A gyakorlati képzőhely-ellenőrök képzésére és vizsgájára történő jelentkezés adatlapját honlapunkról letölthetik. A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, juttassa el kamaránkba, vagy küldje meg a horvath.zsanett@vmkik.hu címre.

Csatolt állományok: