Üdvözöljük a

Kamarai képzőhely-ellenőrők képzése, vizsgája | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai képzőhely-ellenőrők képzése, vizsgája

Szerző: Pezenhofer-Horváth Zsanett | 2017. augusztus 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célkitűzése, hogy a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző szakértők magas szintű, napra kész szakmai felkészültséggel képviseljék a nyilvántartást vezető szervet, a kamarát a helyszíni ellenőrzések alkalmával.

Az MKIK Szak- és Felnőttképzési Önkormányzati Szabályzata 2017. május 31-i hatállyal módosította az ellenőrzést folytató szakértők delegálásának szabályait, miszerint a képzőhely-ellenőri névjegyzékbe kerülés feltétele, az adott szakmacsoportban megszerzett szakirányú végzettség, és ezen a területen eltöltött legalább 5 éves szakmai gyakorlat mellett, egy kamarai ellenőri vizsga tanúsítványának megszerzése. A névjegyzékbe felvételt nyerhet az a szakértő is, aki az egyéb feltételek megfelelése mellett vállalja, hogy a felvételt követően legkésőbb 6 hónapon belül megszerzi az ellenőri tanúsítványt, melynek érvényességi ideje 3 év.

 

A szabályozás értelmében, minden ellenőrzést végző szakértőnek, aki 2015 előtt szerezte tanúsítványát, újra kell vizsgáznia, mint ahogy a vizsgatagok, szintvizsga elnökök, kamarai szakképzési munkatársak is 3 évente újra „megmérettetnek”. A névjegyzékbe felvételt nyert, ellenőrzési tevékenységet újonnan megkezdő, megkezdeni kívánó szakértők részére is kötelező a képzésben, illetve a vizsgán való részvétel.

 

A 35 órás vizsgára történő felkészítő előadások, a központilag, MKIK által meghatározott tételek feldolgozását célozzák meg, melyek időpontjai: 2017. szeptember 22-23., 2017. szeptember 29-30., és 2017. október 7.

 

A közigazgatási hatósági eljárások szakszerű megvalósításához szükséges ismereteikről 2017. októberében szóbeli vizsga keretében adnak számot az eljárásokban továbbiakban közreműködni szándékozó kamarai ellenőrök, szakértők.

 

Az ellenőri tevékenységgel, tervezett képzéssel, vizsgával kapcsolatos bővebb információt +36-94-506-644 telefonszámon Pezenhofer-Horváth Zsanett képzőhely-ellenőrzési referenstől kaphatnak.

 

A gyakorlati képzőhely-ellenőrök képzésére és vizsgájára történő jelentkezés adatlapját a mellékletben találják. A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, juttassa el kamaránkba, vagy küldje meg a horvath.zsanett@vmkik.hu címre.

 

Csatolt állományok: