Üdvözöljük a

Hivatalossá váltak az idei év továbbjutói a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hivatalossá váltak az idei év továbbjutói a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. február 17.

Vas megyében 14 szakmában nyolc szakképző iskola 26 tanulója ért el olyan pontszámot, amellyel kivívta a lehetőséget, hogy a következő fordulóban, a válogatókon gyakorlati és szóbeli formában bizonyítsák szakmai rátermettségüket.

 

 

2015. januárjában a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara lebonyolításában megrendezésre kerültek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői.

Vas megyében több mint háromszáz előzetes jelentkezőből 298 tanuló adott számot tudásáról a központilag kiadott gyakorlatorientált írásbeli feladatok megírásával, amelyeket az MKIK szakemberei értékeltek. A kijavított dolgozatokat a tanulók 2015. február 11-én megtekinthették, az esetleges észrevételek megtétele és azok elbírálása után hivatalossá vált a továbbjutók névsora.

Vas megyében 14 szakmában nyolc szakképző iskola 26 tanulója ért el olyan pontszámot, amellyel kivívta a lehetőséget, hogy a következő fordulóban, a válogatókon gyakorlati és szóbeli formában bizonyítsák szakmai rátermettségüket.

 

A válogató versenyek már a héten elkezdődnek, 2015. február 20-án a pincér, szakács és logisztikai ügyintézők válogatóival és egészen 2015. március 13-ig a cukrászok versenyéig tartanak. A különböző szakmák versenyeinek időpontjáról, helyszíneiről, versenyfeladatairól a csatolt mellékletben tájékozódhat. A döntőbe jutást a válogatón elért eredmény alapján kialakított rangsor határozza meg. A válogató és a döntő gyakorlati része olyan önállóan készíthető munkadarab/munkafolyamat, amely alapján megállapítható, hogy a tanuló az adott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeiben elvárható gyakorlati tudással, készséggel, kompetenciával rendelkezik-e.

A döntő, a Szakma Sztár Fesztivál hagyományosan a Hungexpo G és F pavilonjában 2015. április 27-29-én kerül megrendezésre 39 szakmában, ahol remélhetőleg a most továbbjutott 26 tanuló közül sokan eredményesen képviselhetik megyénket, szakképző iskolájukat, gyakorlati képzőjüket, és a versenyt követően már akár a szakmai végzettségüket igazoló tanúsítvánnyal a zsebükben térhetnek haza.

 

 A mellékletben a továbbjutókat, képzőhelyeiket, valamint a válogatóversenyek tudnivalóit találják.