Üdvözöljük a

Hamarosan indulnak a szakmai versenyek | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hamarosan indulnak a szakmai versenyek

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. november 3.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a 2015/2016-os tanévben is meghirdette a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt a nappali tagozaton végzős diákok számára. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

A versenyek fő célkitűzései:

A magyar szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatása. A szakképzés megfeleltetése a gazdaság igényeinek és elvárásainak. A „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén, a pályaválasztás és a pályaorientáció erősítése által.

A versenyre jelentkezni a www.szakmasztar.hu honlapon megjelenő felületen lehet. A jelentkezéshez szükséges adatok rögzítését követően a kinyomtatott jelentkezési lapot az iskola igazgatójának egyetértő, támogató nyilatkozatával együtt kell a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarához eljuttatni.

 

Jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2015. december 16.

 

A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből áll.

 

Az írásbeli elődöntők 40 szakmában 2016. január 5. és 2016. január 21. között zajlanak majd az MKIK területi kamaráinál. A versenyek országos döntőjét, hasonlóan a korábbi évekhez, az MKIK a Szakma Sztár Fesztivál keretében szervezi meg 2016. április 18-20. A versenyek közös eredményhirdetésére 2016. április 20-án kerül sor szakképesítésenként, ünnepélyes keretek között.

A versenyfelhívások, versenyszabályzat és az írásbelikkel kapcsolatos általános tájékoztatók a versenyek hivatalos honlapján, a www.szakmasztar.hu  oldalon megtalálhatóak.

Csatolt állományok: