Üdvözöljük a

Faipari pályaorientációs nap Sopronban | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Faipari pályaorientációs nap Sopronban

Szerző: Csáki Ivett | 2017. november 8.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében a megyében tanuló általános iskolás diákok lehetőséget kapnak a szakmákban rejlő lehetőségek megismerésére, az üzemlátogatásokon való részvételre annak érdekében, hogy sikeres munkavállalókká váljanak.

Már hagyománynak mondható, hogy minden év októberében az SZMSZC Hefele Menyhért Építő – és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával közös szervezésben ismertetünk meg a faipari szakmák után érdeklődő diákokkal egy teljes életpálya modellt Sopronban.

 

 

 

A Ligneum Látogatóközpont az innováció remekműve kalauzolja el az érdeklődőket a fa új élete útján. Az interaktív faanyag felhasználási bemutatótól, a faanyag sokoldalú hasznosíthatóságán keresztül bemutatásra került a faépítészet, a bútorok, a hangszerek, a játékok világa.

 

 

 

A gyakorlati megvalósítás színtereként a Soproni Egyetem Modell tanműhelyének és a faipari tanműhelyét látogatták meg a résztvevők és ezzel együtt a műszaki és művészeti felsőoktatásba nyertek bepillantást.

 

 

 

A gazdasági élet színterét a soproni IKEA Industry Magyarország Kft. és FALCO-SOPRON Bútor Kft. üzemeiben ismerhették meg a diákok.