Üdvözöljük a

Elindulnak a támogatott és piaci mesterképzések! | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindulnak a támogatott és piaci mesterképzések!

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2018. április 25.

2018. május 11-én autószerelő, szakács és elektronikai műszerész mesterképzést indít a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Autószerelő piaci mesterképzésben várjuk az esetleges autószerelő jelöltek jelentkezését!

Az 1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet „A gépjárműfenntartó tevékenység személyi és dologi feltételeiről” rendelkezése alapján a gépjárműfenntartó tevékenység szakmai személyi feltételei:

„7. §  Egyszemélyes járműfenntartó szervezet esetében *

a) *  a járműszerelő, a gépjármű-villamossági javító és a karosszériajavító tevékenységek gyakorlásához legalább mestervizsga szükséges.”

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, a kor követelményeinek megfelelő szakmai és pedagógiai ismeretek elsajátítását, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását, a vállalkozás létrehozásának lehetőségét a vonatkozó jogszabályok által meghatározott esetekben, valamint azt, hogy a tanulóképzéssel kapcsolatban a gazdálkodó szervezet eleget tehessen a szakképzésről szóló törvény előírásainak. 

 

Ki jelentkezhet mesterképzésre?

 

-              Aki a rendeletben kihirdetett mestervizsga követelményben feltételként meghatározott szakmai képesítéssel rendelkezik és azt közokirattal vagy annak hiteles másolatával igazolja.

 

-              illetve az adott szakma mestervizsga követelményében meghatározott szakmai gyakorlattal rendelkezik, hitelt érdemlően igazolja.

 

-              a vizsgadíjat a Szabályzatban előírt mértékben befizeti.

 

A képzéseket minimálisan 6 fő jelentkezése esetén tudjuk megyénkben elindítani (minden további szükséges feltétel megléte mellett).

A mesterképzés és mestervizsga díja: 300.000,- Ft/fő (a mestervizsgára felkészítés és az első vizsga mindösszesen).

 

Végső jelentkezési határidő: 2018. május 4. 12:00 óra

 

Bővebb információ: http://vmkik.hu/hu/szakkepzes-mesterkepzes/cikkek/jelentkezzen-tamogatott-vagy-piaci-alapu-mesterkepzesre-104368

 

Bauer Éva, mestervizsga referens:  bauer.eva@vmkik.hu