Üdvözöljük a

Csepregi üzem-és tanműhely látogatás | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Csepregi üzem-és tanműhely látogatás

Szerző: Csáki Ivett | 2017. december 13.

2017. december 8-án nem titkoltan, hagyományteremtő céllal az Uniriv Kft., az SZMSZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzem és tanműhely látogatást szervezett a Csepreg környéki általános iskolákat megcélozva. A csepregi, bői és büki általános iskolából jelentkező közel 30 fő 7-8. osztályos diák megismerhette az iskola képzési kínálatát az informatikai, közlekedési, közgazdasági és gépészeti ágazatokban.

A gépészeti ágazatban már több éve hiányszakmaként szereplő szerszámkészítő szakmát pedig közelről is megismerhették a szakma után érdeklő diákok, hiszen az iskolai bemutatók után ellátogattunk a szakmai gyakorlat megvalósításában résztvevő partneréhez, a megye egyik dinamikusan fejlődő cégéhez, az UNIRIV Kft-hez.

A gyakorlati műhelyben a diákok saját maguk is kipróbálhatták a gépeket és pénzérmét nyomathattak, furatokat fúrhattak és láthatták a gyakorlaton lévő diákokat munka közben, kérdezhettek tőlük, beszélgethettek velük.

 

 

 

 

 

 

Egy remek, jó hangulatú, pályaorientációs szempontból nagyon inspiráló napot tölthettünk el a résztvevőkkel mindkét helyszínen.