Üdvözöljük a

Befejeződtek az SZKTV és az OSZTV elődöntői - meg vannak a továbbjutók | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befejeződtek az SZKTV és az OSZTV elődöntői - meg vannak a továbbjutók

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. február 15.

Befejeződtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői. Vas megyében a közép szintű megmérettetésre 23 tanuló jutott tovább. Az idei évben országosan 40 szakmában hirdettek meg versenyt. 

Három héten keresztül, január 5. és 21. között zajlottak az elődöntök, ahol a versenyzőknek elméleti feladatsorokat kellett megoldaniuk. Ezt követi majd egy válogató verseny, a döntőbe jutott versenyzők pedig a Szakma Sztár Fesztiválon, a verseny döntőjén mérik össze tudásukat. A döntő 2016. április 18-20 között zajlik majd a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál egyik elemeként. A versenyt országos szinten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. 

A megmérettetés célja a magyar szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatása, és verseny szervezése a szakképzésben részt vevő tehetséges tanulóknak. Emellett a „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése, ezáltal a pályaorientáció erősítése is cél. A diákok tudását életszerű, gyakorlatorientált feladatsorokkal mérik.   

A döntő, amely a fővárosi Szakma Sztár Fesztiválon lesz, egyben pályaorientációs célt is szolgál.  A Kamara nagy hangsúlyt fektet a pályaorientációra is, így a korábbi években Vas megyéből 500-500 tanuló tekinthette meg a versenyt, kétharmaduk 7. osztályos diák volt.

 

Vas megyéből a válogató versenyekre (középdöntőkre) 16 szakmából 23 diák jutott be.

A bejutott diákok és képzőintézményük nevét, szakmájukat a mellékelt táblázatban olvashatják.

Csatolt állományok: