Üdvözöljük a

Átadták a Szakképzési Díjakat | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Átadták a Szakképzési Díjakat

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. március 11.

Átadták a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által alapított Szakképzési Díj elismeréseit Budapesten.

A Német – Magyar Kereskedelmi Kamara által kiírt verseny döntőjébe bekerült a szombathelyi BPW-Hungária Kft. által benyújtott „Szinergia a vállalati és a kamarai pályaorientációs tevékenységben a műszaki életpályamodell népszerűsítése érdekében” c. projekt - kooperáció kategóriában.

A Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2013-ban alapította a Szakképzési Díjat, hogy hozzájáruljon a kiemelkedő projektek és kezdeményezések elismerésével a szakmai képzés színvonalának emeléséhez, társadalmi megbecsüléséhez, és ösztönözze az érintetteket az aktív szerepvállalásban. A díjra magyarországi vállalatok, szakiskolák, közintézmények, civil és társadalmi szervezetek, magánszemélyek pályázhattak.

Az idei díjátadó ünnepségen szó volt arról, hogy a magyar társadalom továbblépési lehetőségként tekint a szakképzésre, amelyet érdemes fejleszteni. A szakképzés fejlesztésében pedig fő vezérlő elvként a gazdaság igényeit kellene követni, amelyet a partnerekkel közösen kell végezni.

Klaus Dieter Streicher, Németország budapesti követe az innováció és a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a magyar gazdaság növekedéséhez szükséges a jó szakember, a duális képzés erősítésével lehet a versenyképességet biztosítani.

A német kamara megalakulása óta központi kérdésként kezeli a szakképzést, Németországban eredményorientált interaktív szakképzés folyik, amely megalapozott elméleti és gyakorlati ismereteket közvetít, hogy fiatalok megfeleljenek a folyamatos kihívásoknak, sikeresek legyenek szakmai életükben.

A Szakképzési Díj pályázat egyre ismertebb, a 2018/2019. évi kiírásra 28 pályázó nyújtott be projektet, és egyre inkább erősödik az iskolák érdeklődése is.

Idén a motiváció kategóriában a díjat a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája kapta a "Bánkirobot Team - személyre szabott tehetséggondozás a jövő innovációs szakembereiért" pályázatáért, a kooperáció kategóriában a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. "Mintaértékű duális gyakorlati képzőhely kialakítása a Büttner Kft. nagyatádi telephelyén" pályázatot díjazták, az innováció kategóriában az elismerést pedig a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum "Webex Board a szakképzésben" pályázata kapta.

 

A DUIHK 2019-es Szakképzési díját ugyan nem a szombathelyi székhelyű BPW Hungária Kft. nyerte el, de a szakképzés, a minisztériumi, kamarai döntéshozók és a sajtó nyilvánossága előtt öregbíthették a cég jó hírnevét!

A sikeres szereplésért gratulálunk a BPW-Hungária Kft.-nek!