Üdvözöljük a

A szakmunka visszanyeri rangját | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szakmunka visszanyeri rangját

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. június 26.

A kétkezi munka megbecsüléséről beszélt, és a szakmunkát méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny idei helyezettjeit, felkészítő tanárait és családtagjait köszöntötték.

Kövér László hangsúlyozta: a kétkezi munka, a szakmunka ismét visszanyeri rangját, megbecsülését, mert a munkát mellőző világ, társadalom, gazdaság fenntarthatatlan. A harminckilenc szakmában megtartott verseny első három helyezettjének, 117 szakmunkásnak és felkészítő tanárainak az emléklapot Kövér László mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, valamint Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

 

 

Mint ismeretes : a rangos versenyen öt vasi diák is dobogóra állhatott:

Az SZKTV-n Rigó Patrik központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium és Viszkeleti Gergő burkoló, Hefele Menyhért Építő és Faipari Szakképző Iskola diákjai elsők lettek szakmájukban, míg Marton Zsolt, géplakatos a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola Tagiskolájának diákja második lett a versenyen.

Az OSZTV-n két harmadik helyezést értünk el: Gubicza Dóra, SZMSZIK Gépipari Szakközépiskolájának diákja gépgyártás-technológiai technikus, valamint Pergel Benjamin Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium tanulója mechatronikai technikus szakmában.