Üdvözöljük a

Újabb települések a szabad vállalkozási zónákban! | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb települések a szabad vállalkozási zónákban!

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. december 15.

További 122 települést vont be a kormány a szabad vállalkozási zónákba december elején, aminek következtében kibővült azon vállalkozások köre, akik a kedvező adózás mellett egyes vissza nem térítendő támogatások igénybevételére is jogosultak lettek.

A korábbi 903 települést magába foglaló lista, így már 1 015 települést tartalmaz.

Többek között ezeken a településeken is elérhető mostantól a kisösszegű eszközbeszerzési pályázat a GINOP­-1.2.2­-15 "Mikro­, kis­ és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházás támogatása" című gazdaságfejlesztő pályázati kiírás, amelyre még mindig lehet pályázatot benyújtani!

A GINOP-1.2.2-15 kapacitásbővítő pályázat kiírását ugyanis a nyár végén módosították, aminek következtében, jelenleg már csak a szabad vállalkozási zónák vállalkozásai pályázhatnak!

Mik is ezek a szabad vállalkozási zónák?

A kormány Magyarország 47 leghátrányosabb térséget szabad vállalkozási zónának jelölte és ezekhez a zónákhoz speciális gazdaságpolitikai szabályzókat rendelt hozzá, segítve az ipar, a vállalkozások letelepedését, a vállalkozások működését. A zónák több megyét érintenek, a zónák súlypontja Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye illetve Baranya és jellemzően a keleti országrész. A zónákat a 27/2013. (II. 12.) Korm. rendelet a szabad vállalkozási zónák létrehozásának és működésének, valamint a kedvezmények igénybevételének szabályairól definiálta és közel 903 települést tartalmazott.

Mi változott?

A kormány módosította a fenti rendeletet a 361/2015. (XII. 2.) Korm. rendelettel és további települések kerültek bele a kedvezményezett szabad vállalkozási zónák települései közé.

 

Érintett Vas megyei települések:

Alsóújlak

Andrásfa

Bérbaltavár

Csehi

Csehimindszent

Csipkerek

Egervölgy

Gersekarát

Győrvár

Hegyhátszentpéter

Jákfalva

Mikosszéplak

Olaszfa

Oszkó

Pácsony

Petőmihályfa

Püspökmolnári

Rábahídvég

Sárfimizdó

Szemenye

Vasvár

 

 Pályázati lehetőség a hátrányos térségek vállalkozóinak!

A GINOP­-1.2.2­-15 "Mikro­, kis­ és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című gazdaságfejlesztő pályázat, már csak a szabad vállalkozási zónák vállalkozóinak pályázható. A pályázati keret még nem merült ki, jó eséllyel elnyerhető onnan támogatás. A friss jogszabályváltozásnak köszönhetően most már egyes a pályázatból eddig kizárt vállalkozások is pályázhatnak.

 

A teljes település lista a mellékletben érhető el.

 

Csatolt állományok: