Üdvözöljük a

Megjelent a GINOP 2016. évi pályázati menetrendje | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent a GINOP 2016. évi pályázati menetrendje

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. január 27.

A Magyar Kormány a 1006/2016. (I. 18.) Kormány határozatban közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, a GINOP 2016. évre szóló fejlesztési keretét, amelynek következtében ismerté vált az idei éves pályázati felhívások megnevezése, a várható megjelenés ideje és azok keretösszege.

A döntéssel a 2014-2020 közötti programozási időszakban rendelkezésre álló uniós forrásokból idén több mint 50 pályázati felhívás megjelenése várható. Összességében több mint 1000 milliárd forintnyi újabb forrás nyílik meg a gazdaságfejlesztési, illetve innovációs és kutatás-fejlesztési támogatásokra 2016-ban.

Újdonság, hogy 2016-ban a GINOP energia prioritás keretében is megjelenhet az első felhívás épületenergetikai fejlesztésekre, és idén már pénzügyi eszközökről szóló felhívások, valamint visszatérítendő és vissza nem térítendő forrásokat kombináló termékek is várhatók. Folyamatban van a pénzügyi eszközök közvetítői rendszerének közbeszerzése.

 

Cikkünk mellékleteként elérhető a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési kerete, ami tartalmazza a várható pályázatok listáját, azok megjelenésének időpontját, és keretösszegüket.

Külön melléklet tartalmazza azokat a pályázati felhívásokat, amelyekre a vállalkozások 2016-ban pályázhatnak.