Üdvözöljük a

„Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2016” | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2016”

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. március 31.

Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” elismerés nem csupán verseny. Fő célja, hogy fokozza a vállalkozási tevékenység ismertségét, emellett figyelmet kapjanak a vállalkozói, nonprofit, önkormányzati valamint az állami szintű kiemelkedő projektek egyaránt. A pályázat az Európa Unió tagállamaiban, valamint Izlandon, Norvégiában, Szerbiában és Törökországon keresi azokat a magas szintű kreatív vállalkozói, vállalkozásfejlesztési projekteket, amelyek legalább két éve működnek és nemzetközi szinten kiemelkedő példával szolgálnak, ösztönzően hatnak a vállalkozói szektorra.

A Díjra két kiválasztási szakaszban, nemzeti és európai szinten kell nevezni. A nemzeti szintű fordulóból a szakmai zsűri a hat kategóriából összesen két projektet juttathat tovább az európai megmérettetésre. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul. 2016 novemberében rangos díjátadó ünnepségre kerül sor - a hagyományok szerint az éves Európai KKV Közgyűlés részeként. A nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap a pozsonyi eseményre.

Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt években több magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri. 2011-ben ilyen volt a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, és a Miskolc Holding Zrt. „Anti-Bureau” programját. Továbbá külön elismerésben részesült a Széchenyi Kártya program is. 2014-ben pedig a Gazdagmami Kft. nyerte a zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami projekt a kisgyermekes anyukákat segít a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban. 

Bízunk benne, hogy a sikerek 2016-ban is folytatódnak, és kiváló magyar projekteket tudunk az európai zsűri számára javasolni.

 

2016-ban az alábbi hat kategóriában lehet pályázni:

•             A vállalkozói kedv ösztönzése

•             A vállalkozói ismeretek növelése

•             Az üzleti környezet fejlesztése

•             A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

•             A zöldgazdaság ösztönzése

•             Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

 

Nevezési határidő: 2016. május 15.

A jelentkezéseket a kkvdij@ngm.gov.hu email címre várjuk.

 

A pályázati kiírást, a jelentkezés lapot és az eljárási kézikönyvet a mellékletben találják!

 

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán : https://www.facebook.com/Díj-az-Európai-Vállalkozások-Ösztönzéséért-344984268939864/

és az Európai Bizottság honlapján: http://ec.europa.eu/growth/smes/