Üdvözöljük a

A nagyvállalatok is elindulhatnak az egyik K + F pályázaton | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A nagyvállalatok is elindulhatnak az egyik K + F pályázaton

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2015. augusztus 26.

Az augusztus 25-én megjelent 3 pályázati felhívás a vállalati K+F+I tevékenység intenzitásának növelését ösztönzi, összesen 71 milliárd forint értékben. A "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton nagyvállalatok is indulhatnak. Ez kivételes lehetőség a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, mivel a kiírások döntő többségében a nagy cégek nem "rúghatnak" labdába.

1. A „vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázaton ipari kutatás és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódó tevékenységek, eszközök, ingatlanok, immateriális javak valamint a K+F+I tevékenységhez kapcsolódó bérköltségei számolhatóak el a maximum 24 hónap megvalósítási idő alatt.

A "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című felhíváson mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok 50 milliárd forintos keretösszegig nyújthatnak be pályázatot. A jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására minimum 50 millió Ft - maximum 1 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A felhívás keretében elszámolható a fejlesztéshez szükséges ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, innovációs tevékenységek, a kapcsolódó bér költségek és eszközbeszerzés és a piaci megjelenés. A pályázónak lehetősége nyílik az elképzelését önállóan, illetve egy vagy több vállalattal (legfeljebb 2 partnerrel) közösen megvalósítani.

A felhívásra szeptember 30-tól adhatják be a pályázók konkrét elképzeléseiket.

 

Főbb adatok:

•             Rendelkezésre álló keret 50 milliárd forint,

•             Támogatás 50 millió – 1 milliárd forint,

•             Minimum 1 éves KKV-k, nagyvállalatok, illetve ezek konzorciumai,

•             Támogatás intenzitás 15% – 80% között,

•             Előleg: a megítélt támogatás 75%, de maximum 450 millió forint,

•             A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 30-tól lehetséges.

 

2. Az „Iparjog” című pályázat keretében a különböző iparjogvédelmi oltalom megszerzésével és fenntartásával kapcsolatos tevékenységek költségei számolhatóak el.

Az "Iparjog" című felhíváson 1 milliárd forintos keretösszegig mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit gazdasági társaságok minimum 1 millió Ft és maximum 6 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el.

A felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek támogatása. A tervezett iparjogvédelmi tevékenység eredményeként nő a benyújtott hazai, valamint a külföldi iparjogvédelmi bejelentések és a megadott oltalmak száma, amely előmozdítja a magyar szellemi alkotások hasznosulásának sikerességét.

A szellemitulajdon-védelem eszköztárának tudatos, minél szélesebb körű alkalmazása biztosíthatja a hazai vállalkozások és kutatóintézetek piaci érvényesülését és K+F+I tevékenységre fordított forrásainak megtérülését.

A pályázók szeptember 24-től nyújthatják be elképzeléseiket.

 

Főbb adatok:

•             Rendelkezésre álló keret 1 milliárd forint,

•             Támogatás 1-6 millió forint,

•             Minimum 1 éves KKV-k (kivételes esetben induló cégek is),

•             Támogatás intenzitás 100%,

•             A támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 24-től lehetséges.

 

3. A „Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás” pályázat keretében költségvetési intézmények, kutatóhelyek és állami tulajdonban lévő non-profit gazdasági társaságok indulhatnak a K+F tevékenységük végzéséhez szükséges új eszközök, építési és alap infrastruktúra fejlesztés, immateriális javak.

A 20 milliárd forintos keretösszegre támogatási kérelmet nyújthatnak be költségvetési szervek, azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei (amennyiben kutatóhelynek minősülnek), egyházi tulajdonú felsőoktatási intézmények, állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok, akik 50 millió és 1 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Az konstrukció keretében kizárólag olyan kutatási eszköz, illetve infrastruktúra-beszerzés, építés vagy korszerűsítés támogatható, amely nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való magyar részvételt, illetve azokhoz való csatlakozást tesz lehetővé, valamint hozzájárul a Horizont 2020 program keretében támogatott programokhoz. Ennek révén erősíthető a különböző nemzetközi kutatói hálózatokban való sikeres magyar részvétel és pozíció, különös tekintettel a H2020 különböző kezdeményezéseiben és programjaiban való hazai részvétel növelésére.

A pályázati felhívásra október 15-től lehet benyújtani a támogatási igényeket.

 

 

Főbb adatok:

•             Rendelkezésre álló keret 20 milliárd forint,

•             Támogatás 50 millió – 1 milliárd forint,

•             Támogatás intenzitás 100%,

•             Előleg: a megítélt támogatás 75%, de maximum 450 millió forint,

•             A támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 15-től lehetséges.

 

Kizárólag Budapesten és Pest megyén kívül megvalósuló projektek támogathatók.