Üdvözöljük a

Több ezer érdeklődő a II. Vas Megyei Karrierhéten | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több ezer érdeklődő a II. Vas Megyei Karrierhéten

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. október 2.

A múlt héten zajlott a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Vas Megyei Kormányhivatal közös szervezésében a régió legnagyobb munkaerőpiaci és pályaorientációs rendezvénysorozata, a II. Vas megyei Karrierhét.

A hét minden napján, több helyszínen, különböző célcsoportoknak (vállalkozásvezetőknek, hr-es munkatársaknak, hölgyeknek, szülőknek, általános – és középiskolásoknak, álláskeresőknek és – változtatóknak, képzések iránt érdeklődőknek stb.) szánt kísérőrendezvényekkel várták a szervezők az érdeklődőket programjaikra.

A legtöbb érdeklődőt az Aréna Savariában megtartott, két napos Pályaorientációs Show és Állásbörze vonzotta. Az első nap szakmabemutatóit az egyéni látogatók, álláskeresők, munkahely-változtatók mellett az általános iskolás felső tagozatosok, kísérőik, tanáraik, szüleik kísérték figyelemmel. A második napon pedig a középiskolások, egyetemisták, fiatal pályakezdők, álláskeresők látogatták a kiállítók standjait, a szakmabemutatókat.

 

 

A 2 napos börze egyik legfontosabb célkitűzése az érdeklődők és a munkaerő-piaci szereplők közötti kapcsolatok megteremtése, a kereslet és kínálat közelítése, illetve a felek közötti kommunikációs lehetőségek biztosítása volt. Ennek érdekében a rendezvényen több fórumot és számos különféle tanácsadást is biztosítottak, ahol a munkaadók és a jövőbeli munkavállalók kölcsönösen informálódhattak a legfontosabb információkról döntéseik meghozatalához. Akiknek nem volt konkrét elképzelése, annak az önéletrajz-íráshoz illetve az állásinterjúra való felkészüléshez nyújtottak segítséget a meghívott szakemberek.  Munkajogi problémák és a rehabilitációs foglalkoztatás terén is kaphattak segítséget a témában érdeklődők.

A szakmai programokon túl változatos közönségprogramok is zajlottak a színpadon. Többek között fiatal helyi designereket, munkáikat, sikeres női vezetőket ismerhettek meg a látogatók, de megtudhatták azt is, hogyan segíthető a gyerekek tanulása, hogyan lehet megvalósítani önmagunkat, mit jelent a nyugdíjas-szövetkezet stb.

 

 

 

 

A kiállításon mintegy ötven cég ajánlatát ismerhették meg a látogatók. A pályaválasztás előtt álló fiatalok pedig 42 szakma rejtelmeit, fogásait próbálhatták ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idei évben újdonságként nyereményjátékot is hirdettünk a rendezvényhez kapcsolódóan. A támogatók által felajánlott nyereményeknek, a szakmabemutatóknak, kiállítóknak és a rendezvényeknek köszönhetően mintegy négyezren fordultak meg e két napban az Arénában.

A Karrierhét keretében került sor a Mesterlevelek átadására is.  Öt szakmában 29 mester vehette át oklevelét az ünnepségen, ahol négy mestervizsga-bizottsági elnök is átvehette megbízólevelét.