Üdvözöljük a

Pioneers into Practice program | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pioneers into Practice program

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2017. március 14.

A Pioneers into Practice (PiP) program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását.

A Pioneers into Practice (PiP) program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását. Ennek érdekében klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szakértőket helyezünk el a fogadó szervezeteknél 4-6 hétre. A szakértők a fogadó szervezet által meghatározott, klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos projekten dolgoznak. Ilyen projekt lehet például egy cég energiafelhasználásának csökkentése, fenntartható városi rendszerek megtervezése önkormányzatok számára, vagy akár egy környezetvédelmi kérdés rövid, gyerekek figyelmét felkeltő ábrázolása. A projektekhez további ötleteket meríthetnek korábbi résztvevőink beszámolóiból a honlapunkon.   A különböző hátterű szakértők és szervezetek együttműködésével, tapasztalatcseréjével fejlődik a résztvevők innovációs képessége.   

 

Ki szervezi a programot?

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése.   

 

Hogyan működik a program?

A szakértők négy-hat hetet töltenek egy külföldi, vagy hazai szervezetnél. Célunk, hogy a résztvevők kikerüljenek megszokott környezetükből, és tudásukat innovatívan hasznosítsák egy eltérő közegben. A gyakorlati munkán túl a szakértők workshopokon és online kurzusokon vesznek részt. A részvétel költségeit a program 2000 eurós keretben támogatja. 

A fogadó szervezetek szeptember-október időszakban, négytől hathetes időtartamban magasan képzett hazai vagy nemzetközi szakértőt fogadhatnak, járulékos költségek nélkül, egy általuk meghatározott, klímaváltozáshoz kapcsolódó projektjük megoldásához.

 

Ki jelentkezhet szakértőnek?

Szakértőnek jelentkezhet, aki: 

Magyarországon (vagy a 7 program régió bármelyikében) él

Egyetemi végzettséggel rendelkezik klímaváltozással vagy fenntarthatósággal kapcsolatos területen vagy

Egyetemi végzettséggel rendelkezik bármilyen területen és kétéves fenntarthatósággal vagy klímaváltozással kapcsolatos munkatapasztalata van.

Folyékonyan beszél és ír angolul (legalább B2 szinten).

 

 Ki jelentkezhet fogadó szervezetnek?

Fogadó szervezetnek jelentkezhet, aki vállalja, hogy munkaállomást és szakmai felügyeletet biztosít a szakértőnek, valamint: 

  Magyarországon (vagy a 7 program régió bármelyikében) tevékenykedik.

A szakértővel kapcsolatban álló alkalmazottai folyékonyan beszélnek angolul.

Nem szükséges, hogy a szervezet fő profilja a klímaváltozás vagy a fenntarthatóság legyen, csak a projektnek kell kapcsolódnia ehhez.

Nincsen megkötés, bármilyen szervezet jelentkezhet (cég, intézmény, alapítvány, tanszék, stb.).

 

 Hogyan jelentkezhetek?

A programra 2017-ben március 1. és április 14. között lehet jelentkezni, az alábbi oldalon: https://pioneers.climate-kic.org/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=221

 

További információkért kérem, látogassa meg honlapunkat – http://ifka.hu/zold-gazdasag/projekt/pioneers-into-practice-program-20170303100342

 – vagy a PiP program honlapját - https://pioneers.climate-kic.org/