Üdvözöljük a

MKIK GVI 2016. októberi vállalati konjunktúra felvétel eredményei | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

MKIK GVI 2016. októberi vállalati konjunktúra felvétel eredményei

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. november 16.

A kutatóintézet harmincnyolcadik alkalommal készítette el vállalati konjunktúra-vizsgálatát, az októberi adatfelvétel 3185 cég vezetőjének válaszain alapul.

A  GVI  vállalati  konjunktúra  vizsgálatának  eredménye szerint a válaszoló  vállalkozások száma: 3.185 a Konjunktúramutató  értéke az  áprilisi + 49 pontról 2016  októberre +48 pontra  csökkent ,  amely  a második legmagasabb érték  a felvétel kezdete, 1998 óta. A vállalkozások  továbbra is nagyon kedvezőnek ítélik meg a jelenlegi üzleti klímát, de a 2012 októbere óta tartó  folyamatos javuló tendencia megtörni látszik .  Ez annak köszönhető, hogy a  beruházásokra,  különösen   az   építési   beruházásokra,   a   jövedelmezőségi     helyzetre     valamint     a rendelésállomány alakulására vonatkozó  várakozások  némileg  pesszimistábbakká váltak. A bizonytalansági mutató értéke egy ponttal nőtt az áprilisi értékhez képest, jelenleg 48 ponton áll. Ez utóbbi arra utal, hogy a magyar vállalkozások körében gyakorlatilag nem változott a tendenciák megítélésének egyöntetűsége a legutóbbi adatfelvételhez képest.

 

 

 

Részletek:

http://gvi.hu/kutatas/485/kedvezo_uzleti_helyzet_valtozatlan_varakozasok__az_mkik_gvi_2016_oktoberi_vallalati_konjunktura_felvetel_eredmenyei

Kapcsolódó anyagok: