Üdvözöljük a

Felmérés a turizmus és vendéglátás ágazatokban a szakember-utánpótlás igényéről | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felmérés a turizmus és vendéglátás ágazatokban a szakember-utánpótlás igényéről

Szerző: VMKIK | 2017. június 29.

Ha Önnek is gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya, akkor szánjon rá néhány percet és töltse ki kérdőívünket!

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a turisztikai vállalkozások, a gazdaság igényeit figyelembe véve szeretne hozzájárulni a szakember-utánpótlás biztosításához, valamint a gazdaság igényeit szolgáló oktatási és továbbképzési rendszer kialakításához a turizmus és vendéglátás ágazatokban, melyek a megyében kiemelt gazdaságfejlesztési potenciállal bírnak.

Fontos, hogy a gazdasági szereplőktől kapott visszajelzések alapján kerüljön kialakításra az oktatási és képzési rendszer, a tananyag, illetve az ezt szolgáló infrastruktúra.

A kérdőív jelentősége abban is egyedülálló, hogy az ELTE szombathelyi képzési tervei közé – nyertes pályázattal – bekerült a duális (egészség) turisztikai irány, így nem csak a szakképző intézmények, de az Egyetem törekvéseit, azok megalapozottságát is segíti. Elégséges, értékelhető válasz hiányában viszont a Kamara csak saját adatbázisaira és szakmai véleményére támaszkodhat az oktatási rendszer versenyképes, gazdaság-központú átalakításában.

Kérjük a turisztika és vendéglátás ágazatokban tevékenységüket végző vállalkozásokat, hogy amennyiben szükségük van (szakképzett) munkaerőre, illetve van véleményük az ágazat, valamint saját vállalkozásuk helyzetét javító intézkedések tekintetében, segítsék munkánkat a kérdőív kitöltésével és visszaküldésével.

A Kamara lehetőség szerint 2017. július 14-ig, a titkarsag@vmkik.hu email-címre várja a kitöltött kérdőíveket illetve személyesen a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkárságán (9700 Szombathely, Honvéd tér 2) lehet leadni.