Üdvözöljük a

Befizetős ATM-ekkel könnyíti meg a vállalkozások életét az OTP | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befizetős ATM-ekkel könnyíti meg a vállalkozások életét az OTP

2017. október 4.

Országszerte már mintegy 130 helyen érhetőek el azok a speciális ATM-ek, amelyekkel az ügyfelek a nap 24 órájában nemcsak készpénzt vehetnek fel, hanem számlájukra - boríték igénybevétele nélkül - be is fizethetnek. Az OTP Bank fejlesztése a lakossági ügyfelek mellett nagyban megkönnyíti a vállalkozások napi pénzügyeit is, hiszen a befizetett összeg azonnal elérhetővé válik a számlán. A tervek szerint év végére mintegy 200 ilyen ATM áll majd az ügyfelek rendelkezésére országszerte - emelik ki a pénzintézet szakértői.

Az OTP Bank átfogó szolgáltatásfejlesztési programjának egyik zászlóshajója az azonnali befizetésre alkalmas ATM-ek telepítése. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalkozások a befizetés időpontjának tetszőleges megválasztásával jelentős időmegtakarítást érhetnek el. 

Használatukkal a nap 24 órájában, akár hétvégén és ünnepnapokon is elérhető a forint befizetési lehetőség, ráadásul fióki sorban állás nélkül. Egy tranzakció alkalmával a boríték nélküli befizetésre alkalmas ATM akár 200 bankjegyet is képes befogadni és ellenőrizni. A befizetett összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a vállalkozói számlán pénzforgalmi tranzakciók lebonyolítására.

„A minél könnyebb kezelés érdekében az új típusú ATM használata ugyanazon az elven történik, mint a hagyományos pénzkivétel esetében is, csupán a „pénzbefizetés” funkciót kell kiválasztani a „pénzfelvétel helyett”. A szolgáltatás népszerűségét jól mutatja, hogy év eleje óta már több mint 33 milliárd forintot tett ki - a lakosság és vállalkozók által összesen - az azonnali, boríték nélküli befizetésre alkalmas ATM-ek igénybevételével befizetett összeg” – hangsúlyozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Amire érdemes odafigyelni a használat során, hogy az ATM-eken jelenleg még csak saját forint számlára lehet befizetni. A befizetéskor a számlához tartozó üzleti – lakossági ügyfél esetén a lakossági - forintalapú betéti kártyákat kell használni. A tranzakciók során a rendszer vizsgálja a bankjegyek eredetiségét is. Ennek a vizsgálatnak az eredményét, valamint a behelyezett készpénz összegét a képernyőn kijelzi a készülék a felhasználónak. Így, ha a felhasználó bármi eltérést tapasztalna, helyben korrigálni tudja a tranzakciót. A részletes információk és hirdetmények az OTP Bank honlapján érhetőek el.

Jelenleg 130 ilyen készülék működik országszerte, de a szolgáltatás által biztosított kényelmi funkciók minél szélesebb körű elérhetősége érdekében az OTP Bank 2017 végéig összesen 200 ATM cseréjét tervezi. Az új típusú ATM-ek aktuális listája a bank honlapján érhető el.

„A boríték nélküli befizetős ATM egy átfogó fejlesztési program része, amelynek célja, hogy minél könnyebbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tegyük a banki szolgáltatások igénybevételét ügyfeleink számára. Mivel a digitalizáció jelenleg a legfőbb irányvonal a bankolás fejlesztésében, az OTP Business több kiváló új szolgáltatást kínál ügyfeleinek. Ilyen például az online számlanyitás, vagy az eBIZ by OTP Business. Jelenleg is több mint 50 új fejlesztésünk van folyamatban a bankon belül” – mondta Csonka Tibor.