Üdvözöljük a

Az iQor is az Ipar 4.0. Nemzeti Technológiai Platform teljes jogú tagjává vált | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az iQor is az Ipar 4.0. Nemzeti Technológiai Platform teljes jogú tagjává vált

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2016. december 20.

Elfogadták az iQor Global Services Hungary Kft. 2016 októberében benyújtott belépési szándékát, ezzel pedig a cég az Ipar 4.0. Nemzeti Technológiai Platform teljes jogú tagjává vált.

 

Ahogy az az I4.0. NTP honlapján olvasható a Platform megalapítása mögött az a felismerés áll, hogy az ipar Magyarországon is egy új technológiai korszakváltásba lépett, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási és a kapcsolódó logisztikai rendszereket. A megoldandó elméleti és gyakorlati problémák olyan sokrétűek, hogy elengedhetetlen egyrészről a hazai egyetemi és kutatóintézeti szféra és az iparvállalatok együttműködése, másrészről pedig a nemzetközi kooperáció.

 

Az iQor is, mint a nyugat-magyarországi ipari szereplők többsége, munkaerő-piaci kihívásokkal küzd, azaz az egyre magasabb technológiai, vevői elvárások kielégítéséhez csak nehézségek árán tud megfelelő kompetenciával rendelkező kollégát találni.

 

Az a technológiai változás, amely az ipar 4.0 ernyőfogalom alatt kezd ismerté válni, lehetőséget ad a munkaerő-piaci feszesség enyhítésére, és az üzleti tevékenység hatékonyabbá tételére. „Ezen új technológiák megismerése, adaptálásának lehetősége az, amelyet az NTP segítségével, és annak működésében való aktív részvétellel szeretnénk biztosítani.” – nyilatkozta Németh Kornél, az iQor Mérnökségi és Minőségügyi igazgatója. – „Úgy érzem, hogy az új technológiák alkalmazásához szemléletváltásra, célirányos képzésekre is szükség van, amelyek jelenleg nem képezik részét sem az oktatási szerveknek, sem piaci továbbképző intézetnek, sőt a vállalatok maguk sem felkészültek e téren. Ezért is iQor oldalról az NTP fejlesztés és oktatás témakörű munkacsoportjában való részvételt is célul tűztük ki, segítendő egy hatékony, célvezérelt oktatási forma kialakítását, a vezetői, aktív munkavállalói, és potenciális munkavállalói (pályakezdő) célközönségnek.”

 

Az iQor Global Services Hungary Kft. 2016. októberében adta be tagsági kérelmét az NTP részére, melynek pozitív elbírálásáról decemberben kapott hírt a cég.