Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jelentkezzen támogatott, vagy piaci alapú mesterképzésre!

2018. február 14.

Mesterképzés felhívás
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tavalyi évhez hasonlóan az idén is indít mesterképzéseket!

Legyen Országos Mestervizsga Bizottsági Elnök!

2018. február 12.

A mestervizsga-bizottsági elnökök 2013-ban meghirdetett pályázatán és ezt követően az évente közzétett köztes pályázatokon kinevezettek mandátuma 2018. november 1-jén lejár. A jelenlegi kinevezések ezzel egyidőben érvényüket vesztik.

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a hozzájárulást befizetni

2018. január 9.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje

2018. március 31!

Az ötezer forintos hozzájárulás befizetését személyesen kamaránk ügyfélszolgálatán tehetik meg, vagy utalással az alábbi OTP számlaszámra kérjük teljesíteni: 11747006-20222972.  A közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

Gazdasági Havi Tájékoztató - 2018. január

2018. február 21.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

MNB: Magyarország versenyképességének javítására van szükség

Bár a versenyképesség javításának makrogazdasági alapjai létrejöttek, a vállalatok viszonylag  alacsony termelékenysége miatt Magyarország továbbra is versenyképességi hátrányban van a régió országaihoz képest - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank 2017-es  Versenyképességi jelentése. Hazánkban az átlagos vállalkozási kedv az uniós átlag felett alakul, azonban a kis - és  középvállalatok  hozzáadott  értéke  és  K+F  beruházásai  jelentősen  elmaradnak  a  nagyobb, gyakran multinacionális háttérrel rendelkező vállalatoktól. Emellett a megfelelő képzettségű munkaerő, a piacképes oktatás hiányosságai és az állami bürokrácia is nehézséget jelentenek a kkv - szektor számára.

Tájékoztató fórum vendéglátóipari vállalkozások részére

2018. február 19.

 A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretében működő Vasi Vendéglősök Klubja  Tájékoztató fórum vendéglátóipari vállalkozások részére  címmel szervez rendezvényt.

Üzleti delegáció Vietnamba és Kambodzsába

2018. február 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Vietnamba és Kambodzsába 2018. április 8-15. között.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Továbbjutottak

2018. február 13.

Az SZKTV/OSZTV verseny írásbeli fordulója után 27 vasi diák jutott tovább a válogató versenyekre.

MKIK EU Hírlevél 2018/2. szám

2018. február 12.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben többek között  a Fókuszban az Unió rovatban „Hogy áll az új uniós adatvédelmi szabályozás?” címmel olvashatnak összefoglalót.

Milliós támogatás kkv-knak - megújuló energia használatához

2018. február 12.

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretébe; a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet.

Vállalkozóvá válást támogató programok

2018. február 7.

Megemelte az igényelhető támogatás összegét a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két felhívásában. A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.2.7-17) és az „Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.1.10-17) felhívásokban a minimális támogatás összege 2 millió forintról 3 millióra, a maximális támogatásé pedig 3 millió forintról 5 millió forintra emelkedett. Mindkét felhívásra 2018. március 30-tól 2019. május 31-ig lehet jelentkezni.

Bővültek a duális képzésbe való bekapcsolódás lehetőségei

2018. február 1.

A Szakképzési törvény 2018.01.01-től hatályba lépő módosítása értelmében a szakgimnáziumi képzés 11. és 12. évfolyamától kezdődően a szakgimnáziumok szakképzési évfolyamán megszerezhető szakképesítések gyakorlati képzésére is köthető tanulószerződés. Erre azon szakmák esetében van lehetőség, ahol a gyakorlat óraszáma tanévenként átlagosan legalább a 250 órát meghaladja.

Pénz, de honnan? A pénzdömping utolsó, nagy rohama

2018. január 31.

A Széchenyi 2020  maradék, de még igen bőséges  pénzforrásai az év első felében még a kkv-kra várnak. Eszközbeszerzésre, innovációra, turizmusra, informatikai fejlesztésre, munkahely-támogatásra, de még a tőzsdére kerülésre is kaphatóak vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvező konstrukciójú pénzek, tőketámogatások.  A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján  a 15. évben is teljes körű áttekintést adunk a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről.

SZKTV/OSZTV elődöntő dolgozatainak megtekintése

2018. január 29.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről tájékoztatjuk, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) írásbeli elődöntő dolgozatainak megtekintésére az alábbi időpontban és helyszínen lesz lehetőség:

Időpont: 2018. február 7. (szerda) 8:00-14:00 óra között (a mellékelt szakképesítésenkénti beosztás szerint).

 Helyszín: Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. – Alagsor (Kis tárgyaló és Konferenciaterem)

 A dolgozatokba való betekintésre kizárólag a versenyzőknek van lehetőségük! (A versenyzők a megtekintéshez hozzák magukkal az azonosításukra szolgáló kódszámot.)

Már lehet tesztelni az Online Számla rendszert

2018. január 26.

Már elérhető a NAV Online Számla tesztrendszere, amelynek segítségével a számlázó programokat fejlesztő cégek, szoftverfejlesztők tesztelhetik alkalmazásaikat – tájékoztatott az adóhivatal.

„Regio Sourcing Sopron 2018”

2018. január 25.

A szervezők szeretettel meghívják a 2018. március 21-22-én tartandó „Regio Sourcing Sopron 2018” Osztrák-Magyar Üzleti Kapcsolatépítő Vásárra.

Legyen Vas Megyei Mestervizsga Bizottsági Tag!

2018. február 14.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghirdeti pályázati kiírását Mestervizsga Bizottsági Tag-nak történő pályázat benyújtásának lehetőségére.

Álláshirdetés - Szakképzési / pályaorientációs koordinátor munkakörre

2018. február 20.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  Szakképzési / pályaorientációs koordinátor  munkatársat keres azonnali kezdéssel teljes munkaidős, határozott idejű foglalkoztatással.

Google Digitális Workshop Szombathely

2018. február 21.

Szeretettel meghívjuk a 2018. március 1-én megrendezésre kerülő Google Digitális Workshop-ra!

MINDEN, amit a TERMÉKDÍJRÓL TUDNI KELL!

2018. február 20.

Előadás, konzultációs lehetőséggel, ahol átfogó információkat kaphatnak a termékdíjjal kapcsolatban.

Munkáltatói fórum

2018. február 19.

A Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya MUNKÁLTATÓI FÓRUM-t  szervez a Vas Megyei Kormányhivatal  dísztermébe. ( Szombathely, Berzsenyi tér 1.)

OTP 2020 EU Fejlesztési Hitel

2018. február 14.

Az elmúlt években óriási vállalkozásfejlesztési hullám indult el a kkv-k körében, ami főként az elérhető uniós- és állami támogatásoknak köszönhető. A 2014-2020 közti uniós költségvetési ciklusban csaknem 9000 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a magyar vállalkozások. Mivel 2020 után várhatóan csökkenni fognak az elérhető, vissza nem térítendő támogatások fontos, hogy a teljes keretösszeg, hatékonyan hasznosuljon a hazai gazdaságban.

Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

2018. február 13.

2018-ban a tavaszi érettségivizsga-időszak május 4-től június 29-ig tart: az írásbeli vizsgákat május 4-28. között rendezik; az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 7., vége június 14; a középszintű szóbeli vizsgák időszaka pedig június 18-tól 29-ig tart.

Pályázati fórum előadásának anyaga

2018. február 12.

Pintér Zsolt, pályázati szakértő, állami pályázatértékelő előadásának anyaga.

MEGJELENT AZ EURÓPAI PARLAMENT 2018-2019-ES MÉDIAPARNERSÉGI FELHÍVÁSA

2018. február 8.

AZ EP célja, hogy több éves együttműködést alakítson ki az EP szerepét, tevékenységét bemutatni kívánó média szervezetekkel, a többéves médiatámogatási program céljaival összhangban.

Szakmai vizsgabizottsági tagok jelentkezését várjuk!

2018. február 1.

Szakmai vizsgabizottsági tagi feladatok ellátására hirdet pályázatot a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Miért érdemes hiányszakmát tanulni?

2018. január 31.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok számára nem könnyű meghozni a döntést a továbbtanulás irányát tekintve, de több szempontot is figyelembe véve érdemes a következőkön is elgondolkodniuk.

A hiányszakmákkal azonnal állást lehet találni Vas megyében és a képzési idő alatt akár havi 50.000 Ft ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok.

Vizsgaelnökök, Vizsgajegyzők, Vizsgabizottsági tagok!

2018. január 30.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal továbbképzéseket szervez vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és vizsgajegyzők részére.

Használja ki az elektronikus közigazgatás lehetőségeit!

2018. január 29.

Szeretné elkerülni, hogy egy nem megfelelő azonosítás miatt valaki tudtán kívül intézkedjen a cége nevében és ennek a vállalata lássa kárát? Ugyanakkor nem repes a sorbanállós, időigényes türelemjáték gondolatától sem?

Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő 20 milliárd forintos pályázat

2018. január 26.

Megállapodás jött létre még tavaly év végén a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége között, abból a célból, hogy a hazánkban megvalósuló építőipari beruházások a korszerű elvárásoknak megfelelő, magas műszaki színvonalon valósuljanak meg, technológiai korszerűsítéshez a kormány 20 milliárd forint összegű forrást biztosít az ágazat részére. Elsősorban gépek, eszközök beszerzésére, de fejlesztési szoftverek vásárlására is igénybe lehet venni.