Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VÁLLALKOZÁSMENEDZSMENT - HR AKTUALITÁSOK

2017. szeptember 19.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal a II. Vas Megyei Karrierhét részeként "Vállalkozásmenedzsment - HR aktualitások" címmel szakmai fórumot tartanak, melyre tisztelettel meghívják Önt.

DIGITALIZÁCIÓ ÉS MUNKAERŐPIAC

2017. szeptember 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal a II. Vas Megyei Karrierhét részeként  Digitalizáció és munkaerőpiac címmel munkaerőpiaci fórumot tartanak .

Munkaügyi Fórum

2017. szeptember 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal a II. VAS MEGYEI KARRIERHÉT keretében Munkaügyi Fórumot szervez, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt és/vagy munkatársát.

Felnőttképzési szakmai nap

2017. szeptember 20.

Aktualitások a felnőttképzésben, a szakmai programkövetelmény és a képzési program kapcsolata téma szerepel többek között  az október 3-i szakmai nap témái között, melynek kamaránk ad otthont.

A rendezvény elsősorban a felnőttképző intézmények, munkáltatók és szakértők részére szolgál majd hasznos információkkal a szakmai képzésekkel kapcsolatban. 

Szintvizsga elnöki felkészítő és vizsga

2017. szeptember 15.

A szintvizsga elnökök számára háromévenként kötelezően előírt on-line vizsga letétele érdekében, a 2017. évben újonnan kinevezett elnökök számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ez évben is elnöki vizsgát szervez, a területileg illetékes kamara közreműködésével.

KÜLPIACI LEHETŐSÉGEK A KÖZÉP-EURÓPAI RÉGIÓBAN

2017. szeptember 15.

Az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. KÜLPIACI LEHETŐSÉGEK A KÖZÉP-EURÓPAI RÉGIÓBAN címmel üzleti fórumot szervez Győrben, ahol Ausztria, Lengyelország és Szlovákia, mint export célpiac gazdasági környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások

2017. szeptember 13.

Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

Videóajánlás kkvk-nak II. – IT biztonság

2017. szeptember 11.

Az MKIK Modern Vállalkozások Programjának legfontosabb küldetése, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál a különböző működéstámogató informatikai megoldások bevezetését és használatát ösztönözze, elősegítse a korszerű és nyitott informatikai szemlélet elterjedését.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 8.

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

A KAVOSZ sajtóközleménye.

Villanyszerelési és vízközmű bekötési bejelentési kötelezettség 2017. szeptember 1-től

2017. szeptember 7.

2017. szeptembert 1-től be kell jelenteni a villanyszerelési, illetve vízközmű-bekötési tevékenységet a műszaki biztonsági hatóságnál.

A szabályozást a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásáról szóló 219/2017. (VII. 31.) kormányrendelet, valamint a víziközmű-bekötést végző személyek bejelentéséről és nyilvántartásáról szóló 220/2017. (VII. 31.) kormányrendelet tartalmazza.

Startol az uniós fordítási verseny, brüsszeli út a nyeremény!

2017. szeptember 7.

A Juvenes Translatores fordítási versenyre immár tizenegyedik alkalommal kerül sor. A megmérettetésen a 2000-ben született középiskolások vehetnek részt. Az iskolák 2–5 tanulót nevezhetnek. A versenyzőknek egy egyoldalas szöveget kell lefordítaniuk az Unió egyik hivatalos nyelvéről egy másikra. Az EU 24 hivatalos nyelve összesen 552 nyelvkombinációt tesz lehetővé. A fordításokat az Európai Bizottság fordítói értékelik, akik országonként egy győztest választanak ki. A korábbi évekhez hasonlóan az idei győztesek is meghívást kapnak majd a díjátadó ünnepségre, amelynek 2018 áprilisában Brüsszel ad otthont. Az online jelentkezési lap az EU minden hivatalos nyelvén elérhető.

Üzleti környezet Szlovákiában - fórum

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben Szlovákiáról szóló gazdasági fórumot szervez 2017. szeptember 21-én Budapesten.
A rendezvény célja a szlovák üzleti környezet, a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok, a szlovákiai cégalapítás, valamint pályázati és finanszírozási lehetőségek bemutatása.

Szeptember 10-ig lehet pályázatot benyújtani az Év Logisztikai és az Év Beszerzési Menedzsere díjakra

2017. augusztus 31.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 1994 óta évente díjazza az Év Logisztikai Menedzsereit, 2008 óta az Év Beszerzési Menedzsereit: mert mindenkinek fontos az elismerés, 2017-ben is!

Tájékoztatás a 2017/2018. tanév rendjéről

2017. augusztus 29.

A 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet szabályozza a 2017/2018. tanév rendjét, amelyben a legfontosabb dátumok a következők.

A KIEMELKEDŐEN EREDMÉNYES EMBEREK HARMADIK SZOKÁSA

2017. szeptember 19.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal a II. Vas Megyei Karrierhét részeként  "A kiemelkedően eredményes emberek harmadik szokása" címmel tartanak szakmai fórumot, melyre tisztelettel meghívják Önt.

 


 

Munkajogi és HR Konferencia

2017. szeptember 15.

Várjuk társaságok vezetőit, toborzással-kiválasztással, szervezetfejlesztéssel, munkaüggyel, foglalkozó szakemberek jelentkezését!

 

A konferencia helyszíne: Tó vendéglő Szombathely, Rumi Rajki Sétány 1.

Női karriernap

2017. szeptember 15.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal a II. Vas Megyei Karrierhét részeként, a Női Vállalkozói Klub közreműködésével NŐI KARRIERNAPOT tartanak.

Folyékonyan online-ul! Beszélő szótár - informatikai kifejezések közérthetően

2017. szeptember 18.

Lapozzon bele humorral fűszerezett beszélő szótárunkba, amely röviden és közérthetően magyaráz el gyakran használt informatikai kifejezéseket!

Ki, vagy mi a „Link” és az „Avatár” az interneten?

EU Hírlevél 2017/12.

2017. szeptember 15.

Megjelent k az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének hírlevele, melyben  többek között az „EU belső piaci eredménytábla 2017” címmel olvashatnak összefoglalót.

 

Az Unió helyzete 2017-ben: Fogjuk be a szelet vitorláinkba!

2017. szeptember 13.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon Strasbourgban, az Európai Parlament tagjai előtt megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét: ismertette, milyen célok elérését tekinti prioritásnak az előttünk álló évre, és felvázolta arra vonatkozó elképzeléseit, hogy az Unió milyen fejlődési pályát járhat be 2025-ig. Ennek során bemutatta az egységesebb, erősebb és demokratikusabb Unió megvalósítására irányuló ütemtervet, és szorgalmazta, hogy az ütemterv végrehajtására a 2019 tavaszán esedékes európai parlamenti választásokig kerüljön sor. Az elnök hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak a szabadság, az esélyegyenlőség és a jogállamiság alapelvein kell alapulnia.

WiFi4EU: új uniós rendszer az ingyenes internetért

2017. szeptember 13.

Úton van az európai közterületeken ingyenesen használható WIFI, miután az EP megszavazta az ehhez rendelt pénzügyi forrás első csomagját.

Jean-Claude Juncker szeptember 13-án, szerdán tartja az Unió helyzetét értékelő éves beszédét

2017. szeptember 12.

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szeptember 13-án Strasbourgban, az Európai Parlamentben tartja az Unió helyzetét értékelő idei beszédét. Hagyományosan ez az értékelő beszéd indítja el a Parlamenttel és a Tanáccsal folytatandó párbeszédet, melynek nyomán a Bizottság előkészíti jövő évi munkaprogramját.

Mérlegen Magyarország - 2017. szeptember

2017. szeptember 11.

A gazdasági és társadalmi mutatók sokat elárulnak egy-egy ország helyzetéről, fejlődési irányairól, miközben nemzetközi összehasonlításra is módot adnak. Az MKIK GVI által összeállított 49 társadalmi és gazdasági indikátor képet ad Magyarország fontosabb gazdasági folyamatainak alakulásáról, jelenlegi állapotáról. Ezek segítségével elhelyezhetjük Magyarországot a régiós versenyben, és összevetjük korábbi teljesítményével is. A mutatók között egyaránt találhatóak éves, negyedéves és havi gyakoriságú adatok.

Az EU a hazai gazdaság lélegeztetőgépe

2017. szeptember 8.

A beáramlott 14 ezer milliárd forint uniós támogatás ellenére a magyar gazdaság versenyképessége romlott, a munkaerő elvándorol.

Épületszigetelők, tetőfedők és bádogosok figyelem!

2017. szeptember 7.

Szakmai konferenciára várják szeptember végén a szakembereket Zalaegerszegen.

Az Unió helyzete 2017 – Juncker elnök évértékelő beszéde

2017. szeptember 6.

Az Európai Bizottság elnöke minden év szeptemberében értékelő beszédet tart az Európai Parlament tagjainak az Európai Unió helyzetéről. Az idei beszédnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy a tagállamok történelmi válaszút előtt állnak: a politikai és gazdasági keretfeltételek számottevően változtak az utóbbi években, és az EU-nak megfelelő válaszintézkedéseket kell hoznia annak érdekében, hogy polgárai biztonságos és prosperáló jövőnek nézhessenek elébe, és hogy a társadalom minden rétege előtt nyitva álljon a boldogulás lehetősége. Az eseményt élő adásban közvetíti a Europe by Satellite (EbS+), és az Európai Bizottság Facebook-oldalán is kiemelt minőségű élő online közvetítés lesz elérhető.

 

Rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

2017. augusztus 31.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

Kamarai képzőhely-ellenőrők képzése, vizsgája

2017. augusztus 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célkitűzése, hogy a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző szakértők magas szintű, napra kész szakmai felkészültséggel képviseljék a nyilvántartást vezető szervet, a kamarát a helyszíni ellenőrzések alkalmával.